Studium vlivu přídavku biopolymerů na jakost strojně odděleného masa

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Studium vlivu přídavku biopolymerů na jakost strojně odděleného masa

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Studium vlivu přídavku biopolymerů na jakost strojně odděleného masa
Autor: Paráček, Stanislav
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: V práci je sledován vliv přídavku přídatných látek s cílem prodloužení údržnosti a zvýšení jakosti vepřového a drůbežího strojně odděleného masa (SOM). SOM má časově omezenou údržnost. Snížená údržnost je ovlivněna především vysokým obsahem kontaminující mikroflóry z těl zpracovaných jatečných zvířat a technologií získávání. Vepřové SOM bylo vyrobeno v Hamé Babice a.s. a drůbeží SOM v Raciole-Jehlička s.r.o. V rámci chemické analýzy byl sledován především obsah amoniaku - hlavního ukazatele čerstvosti masa. Z výsledků vyplynulo, že důležitým faktorem je stav suroviny podrobené následné separaci. V případě vepřového SOM, které bylo vyrobeno z vařených vepřových hlav, byl nárůst amoniaku velmi pozvolný. K větším nárůstům docházelo u drůbežího SOM, které bylo vyrobeno z tepelně neopracovaných surovin. Rychlost rozkladných procesů podstatně snižovala nižší teplota skladování.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1255
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Ekonomika a hygiena výživy
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 2183


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
paráček_2006_dp.pdfZablokované 1.754Mb PDF
paráček_2006_vp.doc 48.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
paráček_2006_op.doc 33Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet