Exogenní karcinogeny v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Exogenní karcinogeny v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Exogenní karcinogeny v potravinách
Autor: Tomášů, Zuzana
Vedoucí: Julinová, Markéta
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá karcinogenními látkami obsaženými v potravinách rostlinného i živočišného původu. První část práce popisuje klasifikaci karcinogenů a jejich původ v potravinách. Dále se práce zaměřuje především na pesticidy, kdy se karcinogeny dostávají do potravního řetězce prostřednictvím zemědělské výroby. Následuje kapitola věnovaná polycyklickým aromatickým uhlovodíkům, zvláště vzniku a výskytu benzo(a)pyrenu v potravinách. V závěru práce je věnována pozornost mykotoxinům a vybraným typům toxických kovů. Uváděn je především jejich výskyt a obsah v potravinách, popisována je také toxicita.
URI: http://hdl.handle.net/10563/12103
Datum: 2010-05-28
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie a mikrobiologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 14839


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
tomášů_2010_bp.pdf 2.078Mb PDF Zobrazit/otevřít
tomášů_2010_vp.doc 39Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
tomášů_2010_op.doc 49.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet