Exogenní karcinogeny v potravinách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Exogenní karcinogeny v potravinách |
Autor: |
Tomášů, Zuzana
|
Vedoucí: |
Julinová, Markéta
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá karcinogenními látkami obsaženými v potravinách rostlinného i živočišného původu. První část práce popisuje klasifikaci karcinogenů a jejich původ v potravinách. Dále se práce zaměřuje především na pesticidy, kdy se karcinogeny dostávají do potravního řetězce prostřednictvím zemědělské výroby. Následuje kapitola věnovaná polycyklickým aromatickým uhlovodíkům, zvláště vzniku a výskytu benzo(a)pyrenu v potravinách. V závěru práce je věnována pozornost mykotoxinům a vybraným typům toxických kovů. Uváděn je především jejich výskyt a obsah v potravinách, popisována je také toxicita. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/12103
|
Datum:
|
2010-05-28 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie a mikrobiologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
14839
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet