Stanovení vitaminu B2 v produktech živočišného původu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení vitaminu B2 v produktech živočišného původu |
Autor: |
Hábová, Magda
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Cílem diplomové práce bylo stanovit obsah vitaminu B2 v živočišných produktech. Vitamin B2, nazývaný jako riboflavin, byl stanovován ve vepřovém a v hovězím mase, v kuřecích, krůtích, vepřových a hovězích játrech a tavených sýrech. Ke stanovení riboflavinu byla použita chromatografická metoda HPLC s UV/VIS detekcí. Odborná literatura uvádí množství vitaminu B2 v těchto zvolených živočišných produktech vyšší, než bylo zjištěno při analýze pomocí HPLC. Nižší naměřené hodnoty riboflavinu mohou souviset s podmínkami při skladování živočišných produktů, transportu do prodejen nebo přechováváním v prodejních prostorách, kde byly živočišné produkty intenzivně vystaveny světelnému záření. Záření v rozmezí 420 až 560 nm způsobuje rychlý úbytek riboflavinu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/1203
|
Datum:
|
2006-05-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
Studijní obor:
|
Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
2281
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet