Stanovení vitaminu B2 v produktech živočišného původu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení vitaminu B2 v produktech živočišného původu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení vitaminu B2 v produktech živočišného původu
Autor: Hábová, Magda
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo stanovit obsah vitaminu B2 v živočišných produktech. Vitamin B2, nazývaný jako riboflavin, byl stanovován ve vepřovém a v hovězím mase, v kuřecích, krůtích, vepřových a hovězích játrech a tavených sýrech. Ke stanovení riboflavinu byla použita chromatografická metoda HPLC s UV/VIS detekcí. Odborná literatura uvádí množství vitaminu B2 v těchto zvolených živočišných produktech vyšší, než bylo zjištěno při analýze pomocí HPLC. Nižší naměřené hodnoty riboflavinu mohou souviset s podmínkami při skladování živočišných produktů, transportu do prodejen nebo přechováváním v prodejních prostorách, kde byly živočišné produkty intenzivně vystaveny světelnému záření. Záření v rozmezí 420 až 560 nm způsobuje rychlý úbytek riboflavinu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/1203
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 2281


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
hábová_2006_dp.pdf 1.228Mb PDF Zobrazit/otevřít
hábová_2006_vp.doc 46Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
hábová_2006_op.doc 35Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet