Aminokyselinová skladba kulinářsky upravených bramborových hlíz
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Aminokyselinová skladba kulinářsky upravených bramborových hlíz |
Autor: |
Křížková, Lenka
|
Vedoucí: |
Kráčmar, Stanislav
|
Abstrakt:
|
Cílem diplomové práce bylo ověřit, popř. doplnit stávající údaje o změnách aminokyseli-nové skladby bramborových hlíz před a po kulinářské úpravě (vaření). K porovnání a vlastnímu vyhodnocení změn aminokyselinového spektra bramborové hlízy byla použita odrůda Karin. Koncentrace aminokyselin byla vztažena k obsahu dusíku (N) syrových i vařených bramborových hlíz, hodnoty jsou vyjádřeny v g/16g N. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/12003
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
14568
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet