Výskyt antibiotické rezistence u kmenů E. coli izolovaných z potravin.

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výskyt antibiotické rezistence u kmenů E. coli izolovaných z potravin.

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výskyt antibiotické rezistence u kmenů E. coli izolovaných z potravin.
Autor: Rozumková, Jana
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Escherichia coli je bakterie, která slouží jako indikátor fekálního znečištění nejen v potravinářství. Bohužel je také bakterií, která přispívá k šíření rezistence vůči antibiotikům. Antibiotická rezistence je jedním z vedlejších efektů chybného používání antibiotik. Rezistence mikroorganizmů k antibiotikům je natolik vysoká, že se běžná antibiotika stávají prakticky nepoužitelná pro léčbu infekcí. Tato práce byla zaměřena na kmeny E. coli izolované z chlazené drůbeže a jejich identifikaci. Hlavním cílem práce bylo zjistit citlivost těchto kmenů E. coli ke 20 antibiotikům diskovou difúzní metodou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/11884
Datum: 2010-05-20
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav biochemie a analýzy potravin
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 15600


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
rozumková_2010_dp.pdf 1.302Mb PDF Zobrazit/otevřít
rozumková_2010_vp.doc 49.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
rozumková_2010_op.pdf 206.4Kb PDF Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet