Výskyt antibiotické rezistence u kmenů E. coli izolovaných z potravin.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Výskyt antibiotické rezistence u kmenů E. coli izolovaných z potravin. |
Autor: |
Rozumková, Jana
|
Vedoucí: |
Doležalová, Magda
|
Abstrakt:
|
Escherichia coli je bakterie, která slouží jako indikátor fekálního znečištění nejen v potravinářství. Bohužel je také bakterií, která přispívá k šíření rezistence vůči antibiotikům. Antibiotická rezistence je jedním z vedlejších efektů chybného používání antibiotik. Rezistence mikroorganizmů k antibiotikům je natolik vysoká, že se běžná antibiotika stávají prakticky nepoužitelná pro léčbu infekcí. Tato práce byla zaměřena na kmeny E. coli izolované z chlazené drůbeže a jejich identifikaci. Hlavním cílem práce bylo zjistit citlivost těchto kmenů E. coli ke 20 antibiotikům diskovou difúzní metodou. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11884
|
Datum:
|
2010-05-20 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav biochemie a analýzy potravin |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
15600
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet