Možnosti detekce bakterií rodu Clostridium kultivačními a non-kultivačními metodami.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Možnosti detekce bakterií rodu Clostridium kultivačními a non-kultivačními metodami. |
Autor: |
Haroková, Ema
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Možnosti detekce mikroorganismů v potravinách či jiných kulturách je celá řada. Od klasických biologických metod léty ověřených až po moderní, molekulárně biologické, které slouží k přímé detekci a průkazu přítomnosti nejen patogenních mikroorganismů ve vyšetřovaných vzorcích. V této práci byly použity dvě takové biologické metody. Klasické kultivace, pomocí které jsme si ověřili růst a přítomnost 10 vybraných kmenů bakterií rodu Clostridium na 5 druzích půd. Díky ní jsme také získali vzorky čistých kultur pro použití pro polymerázovou řetězovou reakci (PCR) s detekcí pomocí agarosové gelové elektroforézy s následnou UV vizualizací. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11077
|
Datum:
|
2010-05-19 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav chemie |
Studijní obor:
|
Chemie potravin a bioaaktivních látek |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
14561
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet