Nutriční hodnota a vlastnosti vybraných odrůd kdoulí
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Nutriční hodnota a vlastnosti vybraných odrůd kdoulí |
Autor: |
Krejčí, Michaela
|
Vedoucí: |
Rop, Otakar
|
Abstrakt:
|
Ve své diplomové práci jsem se věnovala méně tradičnímu jádrovému ovoci - kdouloním (Cydonia oblonga Mill.). Celkem bylo analyzováno patnáct odrůd, které jsou soustředěny na pokusné ploše Mendlovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně. U jednotlivých plodů bylo provedeno senzorické hodnocení, byla ověřena vhodnost pro přípravu džemů. Dále jsem se zabývala chemickými analýzami plodů a to obsahem sušiny, refraktometrické suši-ny, kyselin, pektinů, hrubé bílkoviny, fosforu, draslíku, vápníku, hořčíku a sodíku. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11034
|
Datum:
|
2009-05-19 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12546
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet