Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z drůbeže
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Produkce biogenních aminů bakteriemi izolovanými z drůbeže |
Autor: |
Klčovská, Pavlína
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Biogenní aminy jsou látky vznikající v potravinách dekarboxylací volných aminokyselin. Tato reakce bývá většinou katalyzovaná činností technologicky škodlivých mikroorganizmů. Práce se zabývá stanovením biogenních aminů (tyraminu, histaminu, putrescinu, kadaverinu,spermidinu a sperminu) bakteriemi izolovanými z drůbeže pomocí skríningové metody a iontově výměnné chromatografie. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/11022
|
Datum:
|
2009-05-19 |
Dostupnost:
|
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 19.05.2011
|
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12702
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet