Možnosti výroby sterilovaných tavených sýrů s příchutí
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Možnosti výroby sterilovaných tavených sýrů s příchutí |
| Autor: |
Heliová, Vladěna
|
| Vedoucí: |
Lazárková, Zuzana
|
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce zkoumá možnosti výroby sterilovaných tavených sýrů s příchutí. Byly vyrobeny nesterilované a sterilované tavené sýry bez příchuti a s příchutí papriky a masa. Všechny vzorky byly hodnoceny v rámci chemické a senzorické analýzy. Chemická analýza zahrnovala stanovení pH, obsahu sušiny, popele, tuku a amoniaku. Senzorické hodnocení bylo provedeno pomocí 7 bodové stupnice a pořadové preferenční zkoušky. Pomocí většiny použitých příchutí byly překryty nevhodné organoleptické vlastnosti, tedy vařivá příchuť a tmavší barva sterilovaných tavených sýrů. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10918
|
|
Datum:
|
2009-05-27 |
|
Dostupnost:
|
Pouze v rámci univerzity |
|
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
|
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
12701
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet