Změny proteinové frakce plnotučného sušeného mléka
Show full item record
No preview available
Title:
|
Změny proteinové frakce plnotučného sušeného mléka |
Author: |
Nagyová, Gabriela
|
Advisor: |
Okénková, Eva
|
Abstract:
|
Cílem práce bylo posoudit změny proteinové frakce sušeného plnotučného mléka v závislosti na různých podmínkách skladování. Vyšší teplota skladování při vyšší relativní vlhkosti měla vliv na obsah vody, využitelnost lysinu a obsah jednotlivých aminokyselin. Vliv slunečního záření se projevil pouze při měření rozpustnosti a rozpadu proteinových frakcí. Podmínky skladování neměly vliv na hodnoty WPNI indexu a ke změnám docházelo pouze v závislosti na době skladování. Rovněž výsledky SDS-PAGE byly odlišné v závislosti na době skladování. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10733
|
Date:
|
2009-05-28 |
Availability:
|
Bez omezení |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
11965
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account