Změny obsahu vybraných látek v bramborové hlíze během skladovaní.
Show full item record
No preview available
Title:
|
Změny obsahu vybraných látek v bramborové hlíze během skladovaní. |
Author: |
Nováková, Radmila
|
Advisor: |
Černá, Monika
|
Abstract:
|
Diplomová práce se zabývá změnou vybraných látek v bramborové hlíze během skladování. Teoretická část je věnována stručnému souhrnu anatomických a chemických vlastností brambor. Dále popisuji faktory ovlivňující obsah sledovaných látek. Pro chemické analýzy byly použity vzorky šesti odrůd a dvou varných typů (AB, A a B), které patřily do tří skupin podle délky vegetační doby (velmi rané, rané a polorané). Cílem bylo sledování vlivu: skladování, varného typu, délky vegetace a kulinářské úpravy na obsah N-látek, aminokyselin a celkového fosforu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10702
|
Date:
|
2009-05-27 |
Availability:
|
Pouze v rámci univerzity |
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Grade for thesis and defense:
|
B
12424
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account