Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Charakteristika a stanovení hydrofilních vitaminů
Autor: Jasenská, Gabriela
Vedoucí: Škrovánková, Soňa
Abstrakt: Bakalářská práce se zaměřuje na popis hydrofilních vitaminů (thiamin, riboflavin, niacin, kyselina pantothenová, pyridoxin, folacin, korinoidy, biotin a vitamin C) a možnosti jejich stanovení. Stanovení vitaminů je náročné, protože jsou v potravinách obsaženy ve velmi nízkých koncentracích a většinou jsou citlivé k slunečnímu záření, anebo k oxidaci. Pro stanovení vitaminů se využívají různé metody - spektrofotometrické, mikrobiologické, polarografické, titrační, fluorimetrické, a hlavně chromatografické metody (kapalinová a plynová chromatografie) s použitím různé detekce (MS, UV/VIS, ECD, FID).
URI: http://hdl.handle.net/10563/10314
Datum: 2009-05-21
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 10890


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
jasenská_2009_bp.pdf 1.428Mb PDF Zobrazit/otevřít
jasenská_2009_vp.doc 46Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
jasenská_2009_op.doc 48.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet