Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Filtrace piva a jeho mikrobiologická kontrola, vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva
Autor: Vasil, Jan
Vedoucí: Doležalová, Magda
Abstrakt: Hlavním tématem této práce je filtrace piva, která je nedílnou součástí pivovarské technologie. Kvalita filtrace má rozhodující vliv na trvanlivost a koloidní stabilitu piva. V pivovarské praxi se používají různé druhy filtrace. Mezi nejběžnější metody patří křemelinová filtrace. Na základě výzkumů a modernizace pivovarů jsou do této výrobní sekce zaváděny nové vývojové trendy. Pro zjištění účinnosti filtrace se provádí mikrobiologické odběry vzorků. Vlastní kontrola je zaměřena především na přítomnost kvasinek, mléčných bakterií, plísní a jiných nežádoucích kontaminantů. Výsledky této kontroly přináší cenné informace o jakosti výrobku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10285
Datum: 2009-05-28
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 12997


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
vasil_2009_bp.pdf 1.352Mb PDF Zobrazit/otevřít
vasil_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
vasil_2009_op.doc 50Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet