Stanovenie vybraných chemických charakteristík krajských odrôd jabĺk a dulí
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovenie vybraných chemických charakteristík krajských odrôd jabĺk a dulí |
Autor: |
Kuceková, Zdenka
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Cieľom diplomovej práce bolo stanoviť chemické charakteristiky valašských odrôd jabĺk a dulí. Stanovený bol obsah vlákniny, vitamínu C a stráviteľnosť. Teoretická časť práce je zameraná na popis ovocia, daných charakteristík a metódy HPLC. Obsah vlákniny bol stanovený pomocou prístroja Ankom220 Fiber Analyzer. K stanoveniu vitamínu C bola použitá metóda HPLC-ECD. Stráviteľnosť bola stanovená gravimetricky, po hydrolýze pankreatinom s použitím inkubátora Daisy. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10217
|
Datum:
|
2009-05-19 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12699
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet