Stanovení základních nutričních charakteristik masa a sledování změn během skladování
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení základních nutričních charakteristik masa a sledování změn během skladování |
Autor: |
Šánek, Lubomír
|
Vedoucí: |
Kramářová, Daniela
|
Abstrakt:
|
Cílem práce bylo stanovení základních nutričních charakteristik masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, hodnocení čerstvosti masa, stanovení amoniaku, celkového obsahu dusíkatých látek a sledování změn během skladovaní.Vybrané druhy masa (kuřecí, krůtí, vepřové, hovězí) byly zakoupeny v běžné obchodní síti a skladovány v chladničce při teplotě 8 °C po dobu 72 hod a poté až 12 dnů. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem u vybraných druhů, a to v syrovém a vařeném stavu. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10146
|
Datum:
|
2009-05-18 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
11989
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet