Stanovení základních nutričních charakteristik masa a sledování změn během skladování

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení základních nutričních charakteristik masa a sledování změn během skladování

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení základních nutričních charakteristik masa a sledování změn během skladování
Autor: Šánek, Lubomír
Vedoucí: Kramářová, Daniela
Abstrakt: Cílem práce bylo stanovení základních nutričních charakteristik masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, hodnocení čerstvosti masa, stanovení amoniaku, celkového obsahu dusíkatých látek a sledování změn během skladovaní.Vybrané druhy masa (kuřecí, krůtí, vepřové, hovězí) byly zakoupeny v běžné obchodní síti a skladovány v chladničce při teplotě 8 °C po dobu 72 hod a poté až 12 dnů. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem u vybraných druhů, a to v syrovém a vařeném stavu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/10146
Datum: 2009-05-18
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 11989


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
šánek_2009_dp.pdf 1.427Mb PDF Zobrazit/otevřít
šánek_2009_op.doc 39.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet