Charakteristika a vlastnosti sóji a jiných luštěnin.
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Charakteristika a vlastnosti sóji a jiných luštěnin. |
Autor: |
Václavíková, Kateřina
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou, složením a využitím jednotlivých druhů luš-těnin: hrách, fazol, mungo, čočka, bob, cizrna, a především sója - její popis, složení (bílko-viny, sacharidy, tuky, minerální látky, vitamíny a antinutriční látky), pozitivní účinky na zdraví člověka (působení proti arterioskleróze, osteoporóze, příznakům klimakteria, anti-karcinogenní působení) a na výrobky ze sóji. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/10145
|
Datum:
|
2009-05-28 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
12497
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet