dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Dubjel, Ondřej
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T23:45:05Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T23:45:05Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-18 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9782
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na srovnání postmortálních změn hovězího masa v konvenční a bio kva-litě, včetně jejich důsledků na komparaci technologických a kulinárních vlastností. Cílem práce je zaznamenání průběhu těchto změn v obou kvalitativních skupinách hovězí-ho masa a zjištění jejich vlivu na pH, barevné změny, senzorické vlastnosti a hmotnostní ztráty během skladování a tepelné úpravy. |
cs |
dc.format |
77 s, 4s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
2041196 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
hovězí maso
|
cs |
dc.subject |
ekologické zemědělství
|
cs |
dc.subject |
zrání
|
cs |
dc.subject |
posmrtné změny
|
cs |
dc.subject |
beef
|
en |
dc.subject |
organic farming
|
en |
dc.subject |
maturation
|
en |
dc.subject |
post-mortem changes
|
en |
dc.title |
Komparace jakostních markerů konvenčního a BIO hovězího masa |
cs |
dc.title.alternative |
Comparison of quality markers conventional and biological beef. |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gál, Robert |
|
dc.date.accepted |
2009-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on a comparison of post-mortem changes of beef in the conventional and organic quality, including their consequences on the comparison of the technological and culinary properties The aim of the thesis is to record the course of these changes in both qualitative groups of beef and to determine their effect on pH, color changes, sensory characteristics and weight losses during storage and heat treatment. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12399
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
A |
|