Komparace jakostních markerů konvenčního a BIO hovězího masa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Komparace jakostních markerů konvenčního a BIO hovězího masa

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Dubjel, Ondřej
dc.date.accessioned 2010-07-17T23:45:05Z
dc.date.available 2010-07-17T23:45:05Z
dc.date.issued 2009-05-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9782
dc.description.abstract Práce je zaměřena na srovnání postmortálních změn hovězího masa v konvenční a bio kva-litě, včetně jejich důsledků na komparaci technologických a kulinárních vlastností. Cílem práce je zaznamenání průběhu těchto změn v obou kvalitativních skupinách hovězí-ho masa a zjištění jejich vlivu na pH, barevné změny, senzorické vlastnosti a hmotnostní ztráty během skladování a tepelné úpravy. cs
dc.format 77 s, 4s. obr. příloh. cs
dc.format.extent 2041196 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject hovězí maso cs
dc.subject ekologické zemědělství cs
dc.subject zrání cs
dc.subject posmrtné změny cs
dc.subject beef en
dc.subject organic farming en
dc.subject maturation en
dc.subject post-mortem changes en
dc.title Komparace jakostních markerů konvenčního a BIO hovězího masa cs
dc.title.alternative Comparison of quality markers conventional and biological beef. en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Gál, Robert
dc.date.accepted 2009-06-03
dc.description.abstract-translated The thesis is focused on a comparison of post-mortem changes of beef in the conventional and organic quality, including their consequences on the comparison of the technological and culinary properties The aim of the thesis is to record the course of these changes in both qualitative groups of beef and to determine their effect on pH, color changes, sensory characteristics and weight losses during storage and heat treatment. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12399
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
dubjel_2009_dp.pdf 1.946Mb PDF View/Open
dubjel_2009_vp.doc 49.5Kb Microsoft Word View/Open
dubjel_2009_op.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account