Stanovení potravinářsky významných mikroorganizmů na vybraných kultivačních půdách

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení potravinářsky významných mikroorganizmů na vybraných kultivačních půdách

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černíková, Michaela
dc.contributor.author Odstrčilíková, Hana
dc.date.accessioned 2010-07-17T23:34:13Z
dc.date.available 2010-07-17T23:34:13Z
dc.date.issued 2009-05-26
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9761
dc.description.abstract Tato práce popisuje a charakterizuje potravinářsky významné mikroorganizmy. Jsou zde popsány podmínky jejich růstu, morfologie, fyziologické vlastnosti, výskyt, význam a média, která lze použít k jejich kultivaci. Další část se zabývá kultivací vybraných mikroorganizmů významných v potravinářství. Je zde popsán růst daných mikroorganizmů na vybraných kultivačních médiích a zobrazeno jejich fotografické znázornění. Poslední část je zaměřena na cenovou kalkulaci jednotlivých laboratorních cvičení. cs
dc.format 115 s. cs
dc.format.extent 1117885 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject potravina cs
dc.subject mikroorganizmy kultivační médium cs
dc.subject růst mikroorganizmů cs
dc.subject cenová kalkulace cs
dc.subject foodstuffs en
dc.subject microorganisms en
dc.subject culture medium en
dc.subject microorganisms growth en
dc.subject pricing en
dc.title Stanovení potravinářsky významných mikroorganizmů na vybraných kultivačních půdách cs
dc.title.alternative Determine of important food microorganisms on chosen culture mediums en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Vaňátková, Zuzana
dc.date.accepted 2009-06-04
dc.description.abstract-translated This work was focused on description and characterization impotrant food microorganisms. They were charactered conditions of their growth, morphology, physiology properties, presence in food, impotrance and media, which can be use to their cultivation. Next part was dealed with cultivation chosen important food microorganisms. There was described growth of selected microorganism on choice cultural media and painted their photograph. The last part was specialized in pricing separate laboratory practice. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12822
dc.date.assigned 2009-02-26
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
odstrčilíková_2009_dp.pdf 1.066Mb PDF View/Open
odstrčilíková_2009_vp.doc 36Kb Microsoft Word View/Open
odstrčilíková_2009_op.doc 56.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account