dc.contributor.advisor |
Černíková, Michaela
|
|
dc.contributor.author |
Odstrčilíková, Hana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T23:34:13Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T23:34:13Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-26 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9761
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce popisuje a charakterizuje potravinářsky významné mikroorganizmy. Jsou zde popsány podmínky jejich růstu, morfologie, fyziologické vlastnosti, výskyt, význam a média, která lze použít k jejich kultivaci. Další část se zabývá kultivací vybraných mikroorganizmů významných v potravinářství. Je zde popsán růst daných mikroorganizmů na vybraných kultivačních médiích a zobrazeno jejich fotografické znázornění. Poslední část je zaměřena na cenovou kalkulaci jednotlivých laboratorních cvičení. |
cs |
dc.format |
115 s. |
cs |
dc.format.extent |
1117885 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
potravina
|
cs |
dc.subject |
mikroorganizmy kultivační médium
|
cs |
dc.subject |
růst mikroorganizmů
|
cs |
dc.subject |
cenová kalkulace
|
cs |
dc.subject |
foodstuffs
|
en |
dc.subject |
microorganisms
|
en |
dc.subject |
culture medium
|
en |
dc.subject |
microorganisms growth
|
en |
dc.subject |
pricing
|
en |
dc.title |
Stanovení potravinářsky významných mikroorganizmů na vybraných kultivačních půdách |
cs |
dc.title.alternative |
Determine of important food microorganisms on chosen culture mediums |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vaňátková, Zuzana |
|
dc.date.accepted |
2009-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work was focused on description and characterization impotrant food microorganisms. They were charactered conditions of their growth, morphology, physiology properties, presence in food, impotrance and media, which can be use to their cultivation. Next part was dealed with cultivation chosen important food microorganisms. There was described growth of selected microorganism on choice cultural media and painted their photograph. The last part was specialized in pricing separate laboratory practice. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12822
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-26 |
|
utb.result.grade |
B |
|