Sedmidenní výživově-relaxační balíček pro pobyt manažera v OREA Hotelu Sklář****

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sedmidenní výživově-relaxační balíček pro pobyt manažera v OREA Hotelu Sklář****

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hajný, Petr
dc.contributor.author Nešpůrek, Michal
dc.date.accessioned 2010-07-13T15:26:17Z
dc.date.available 2010-07-13T15:26:17Z
dc.date.issued 2006-05-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/975
dc.description.abstract Cílem diplomové práce je analýza současné situace a porovnání s variantami návrhu na zvýšení atraktivity hotelu. V celoročním provozu jsem se zaměřil především na mimo sezónní období. Zjistil jsem, že většině onemocnění může člověk předcházet zdravou výživou a pravidelnou pohybovou aktivitou. Zájem o prevenci onemocnění a zdravý životní styl je rostoucí a v dalších letech bude pro hosty atraktivnější než doposud. Z několika variant jsem tedy vybral předložený návrh, který představuje optimalizaci týdenního jídelního lístku v kombinaci s fyzickou aktivitou. Přihlížel jsem k plnění výživových dávek ve skupině zá-kladních živin, vitaminů, minerálií a bioaktivních faktorů, stejně tak jsem se zaměřil na gastronomickou kvalitu stravy a různorodost aktivit týdenního pobytu. Výsledné hodnoty ukázaly, že současná strava v hotelu vykazuje především nadměrný příjem energie, nízký obsah vitaminu C a vlákniny. Rovněž pestrost stravy a sortiment pokrmů neodpovídá moderním trendům výživy a gastronomie. Závěry ukázaly, že z ekonomického i výživového hlediska je pro hosta nejvýhodnější navrhovaný týdenní pobyt. Získané poznatky jsem vyu-žil pro tvorbu marketingové strategie sledovaného podniku. cs
dc.format 97 cs
dc.format.extent 2348722 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject hotel cs
dc.subject výživa cs
dc.subject zdravý životní styl cs
dc.subject obsazenost cs
dc.subject hotel en
dc.subject nourishment en
dc.subject healthy life-style en
dc.subject occupancy en
dc.title Sedmidenní výživově-relaxační balíček pro pobyt manažera v OREA Hotelu Sklář**** cs
dc.title.alternative A Seven day nourishment and relaxing package for manager in the OREA Hotel Sklář**** en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Buňka, František
dc.date.accepted 2006-06-12
dc.description.abstract-translated The principal aim is to analyse present situation and comparison with suggestions to increa-ce atractivity of the hotel. In the whole year season has been off-season period main target. I found out, that the most of illnesses you can avoid with diversity food and regular physical activity. Interested in illness-prevention and healthy life style is growing and in the future will be more atractive than sofar. From all the variety I have chosen presented project, which presents optimalization of the week menu in combination with physical activity. I tended to fill the nourishment rates including basic nutrients, vitamins, minerals and bioactiv factors, as long as gastro-quality and diversity of activity during the week stay. I found out, that the present nourishment at the hotel shows mainly oversize energetic intake, low vit C. and fibers amount. Also food variety mismatches modern trends of gastronomy and nou-rishment. The results show, that from economic and nourishment point of view is the best suggested week stay. I used findings to work out marketing strategy of the company under consideration. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství a chemie cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/203 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Ekonomika a hygiena výživy cs
dc.thesis.degree-discipline Economics and hygiene of nutrition en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and management en
dc.identifier.stag 2298
dc.date.assigned 2005-10-10
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
nešpůrek_2006_dp.pdfBlocked 2.239Mb PDF View/Open
nešpůrek_2006_vp.doc 50Kb Microsoft Word View/Open
nešpůrek_2006_op.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account