dc.contributor.advisor |
Hajný, Petr
|
|
dc.contributor.author |
Nešpůrek, Michal
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T15:26:17Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T15:26:17Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/975
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce je analýza současné situace a porovnání s variantami návrhu na zvýšení atraktivity hotelu. V celoročním provozu jsem se zaměřil především na mimo sezónní období. Zjistil jsem, že většině onemocnění může člověk předcházet zdravou výživou a pravidelnou pohybovou aktivitou. Zájem o prevenci onemocnění a zdravý životní styl je rostoucí a v dalších letech bude pro hosty atraktivnější než doposud. Z několika variant jsem tedy vybral předložený návrh, který představuje optimalizaci týdenního jídelního lístku v kombinaci s fyzickou aktivitou. Přihlížel jsem k plnění výživových dávek ve skupině zá-kladních živin, vitaminů, minerálií a bioaktivních faktorů, stejně tak jsem se zaměřil na gastronomickou kvalitu stravy a různorodost aktivit týdenního pobytu. Výsledné hodnoty ukázaly, že současná strava v hotelu vykazuje především nadměrný příjem energie, nízký obsah vitaminu C a vlákniny. Rovněž pestrost stravy a sortiment pokrmů neodpovídá moderním trendům výživy a gastronomie. Závěry ukázaly, že z ekonomického i výživového hlediska je pro hosta nejvýhodnější navrhovaný týdenní pobyt. Získané poznatky jsem vyu-žil pro tvorbu marketingové strategie sledovaného podniku. |
cs |
dc.format |
97 |
cs |
dc.format.extent |
2348722 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
hotel
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
zdravý životní styl
|
cs |
dc.subject |
obsazenost
|
cs |
dc.subject |
hotel
|
en |
dc.subject |
nourishment
|
en |
dc.subject |
healthy life-style
|
en |
dc.subject |
occupancy
|
en |
dc.title |
Sedmidenní výživově-relaxační balíček pro pobyt manažera v OREA Hotelu Sklář**** |
cs |
dc.title.alternative |
A Seven day nourishment and relaxing package for manager in the OREA Hotel Sklář**** |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňka, František |
|
dc.date.accepted |
2006-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
The principal aim is to analyse present situation and comparison with suggestions to increa-ce atractivity of the hotel. In the whole year season has been off-season period main target. I found out, that the most of illnesses you can avoid with diversity food and regular physical activity. Interested in illness-prevention and healthy life style is growing and in the future will be more atractive than sofar. From all the variety I have chosen presented project, which presents optimalization of the week menu in combination with physical activity. I tended to fill the nourishment rates including basic nutrients, vitamins, minerals and bioactiv factors, as long as gastro-quality and diversity of activity during the week stay. I found out, that the present nourishment at the hotel shows mainly oversize energetic intake, low vit C. and fibers amount. Also food variety mismatches modern trends of gastronomy and nou-rishment. The results show, that from economic and nourishment point of view is the best suggested week stay. I used findings to work out marketing strategy of the company under consideration. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/203
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Ekonomika a hygiena výživy |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Economics and hygiene of nutrition |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and management |
en |
dc.identifier.stag |
2298
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
C |
|