Sinice - zdroj nutričních látek

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sinice - zdroj nutričních látek

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mišurcová, Ladislava
dc.contributor.author Gabrielová, Marie
dc.date.accessioned 2010-07-17T22:37:48Z
dc.date.available 2010-07-17T22:37:48Z
dc.date.issued 2009-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9659
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na sinice rodu Arthrospira. Formou teoretické rešerše byly zpracovány obsahy nutričních látek a jejich biologické funkce, způsob kultivace a klinické studie o zdravotních účincích sinic. Někteří zástupci tohoto rodu jsou pro své nutriční hod-noty používány jako zdroj proteinů a minerálních látek v lidské výživě. cs
dc.format 40 s. cs
dc.format.extent 615040 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Spirulina platensis cs
dc.subject nutriční látky cs
dc.subject klinické studie cs
dc.subject Spirulina platensis en
dc.subject nutritional substances en
dc.subject clinical research en
dc.title Sinice - zdroj nutričních látek cs
dc.title.alternative Microalgae - source of nutritional substances en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Doležalová, Magda
dc.date.accepted 2009-09-08
dc.description.abstract-translated Bachelor's thesis is focused on blue-green alga genus Arthrospira. By means of theoretical research have been processed contents of nutritive substances and their biological functi-ons, method of cultivation and clinical studies on the health effects of cyanobacteria. Some representatives of this genus are for their nutritional value used as a source of protein and minerals in human nutrition. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 13275
dc.date.assigned 2009-04-09
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
gabrielová_2009_bp.pdfBlocked 600.6Kb PDF View/Open
gabrielová_2009_vp.doc 44Kb Microsoft Word View/Open
gabrielová_2009_op.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account