Sinice - zdroj nutričních látek
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Gabrielová, Marie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T22:37:48Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T22:37:48Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9659
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na sinice rodu Arthrospira. Formou teoretické rešerše byly zpracovány obsahy nutričních látek a jejich biologické funkce, způsob kultivace a klinické studie o zdravotních účincích sinic. Někteří zástupci tohoto rodu jsou pro své nutriční hod-noty používány jako zdroj proteinů a minerálních látek v lidské výživě. |
cs |
dc.format |
40 s. |
cs |
dc.format.extent |
615040 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Spirulina platensis
|
cs |
dc.subject |
nutriční látky
|
cs |
dc.subject |
klinické studie
|
cs |
dc.subject |
Spirulina platensis
|
en |
dc.subject |
nutritional substances
|
en |
dc.subject |
clinical research
|
en |
dc.title |
Sinice - zdroj nutričních látek |
cs |
dc.title.alternative |
Microalgae - source of nutritional substances |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2009-09-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
Bachelor's thesis is focused on blue-green alga genus Arthrospira. By means of theoretical research have been processed contents of nutritive substances and their biological functi-ons, method of cultivation and clinical studies on the health effects of cyanobacteria. Some representatives of this genus are for their nutritional value used as a source of protein and minerals in human nutrition. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
13275
|
|
dc.date.assigned |
2009-04-09 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account