dc.contributor.advisor |
Vaňátková, Zuzana
|
|
dc.contributor.author |
Trnčák, Svatopluk
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T22:34:08Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T22:34:08Z |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9652
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá mikroorganismy využívanými při výrobě potra-vin. Mikroorganismy jsou zde rozděleny na bakterie, kvasinky a plísně významné v potravinářkém průmyslu. Jednotlivé rody a druhy mikroorganismů jsou blíže charakteri-zovány z hlediska jejich vlastností, výskytu a positivního působení v potravinách. Zmíněné mikroorganismy mají velký význam při výrobě mnoha různých potravin, jako kysané mléčné výrobky, sýry, pekařské výrobky, pivo, víno, ale také k získání enzymů, vitamínů, antimikrobiálních a konzervačních látek potřebných pro potravinářství či jiná odvětví. |
cs |
dc.format |
48 s. |
cs |
dc.format.extent |
1127501 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Mikroorganismy
|
cs |
dc.subject |
bakterie
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
plísně
|
cs |
dc.subject |
Microorganisms
|
en |
dc.subject |
bacteria
|
en |
dc.subject |
yeast
|
en |
dc.subject |
fungy
|
en |
dc.title |
Přehled mikroorganismů využívaných v potravinářském průmyslu |
cs |
dc.title.alternative |
Overview of microorganisms used in food industry |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Doležalová, Magda |
|
dc.date.accepted |
2009-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with microorganisms used in food processing. Microorganisms are divided into significant bacteria, yeasts and molds for food industry. The individual genera and species of microorganisms are specified in term of their properties, occurrence and positive effect in food. The mentioned microorganisms make a difference in processing of many various foodstuffs, such as fermented milk products, cheese, bakery products, beer, wine, but also in obtaining of enzymes, vitamines, antimicrobial and preserving agents needful to food industry or another branches. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7763
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-10 |
|
utb.result.grade |
B |
|