Význam beta-glukanů ve výživě člověka

DSpace Repository

Language: English čeština 

Význam beta-glukanů ve výživě člověka

Show simple item record

dc.contributor.advisor Severová, Marta
dc.contributor.author Janírková, Gabriela
dc.date.accessioned 2010-07-17T21:56:20Z
dc.date.available 2010-07-17T21:56:20Z
dc.date.issued 2009-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9579
dc.description.abstract V bakalářské práci je zpracována problematika vlákniny a její konkrétní složky -beta-glukanů. Pojednáno je o charakteristice, zdrojích a fyziologických účincích jak beta-glukanů tak i vlákniny. Rovněž je zpracován přehled používaných metod pro stanovení vlákniny a beta-glukanů. V závěru práce byl proveden průzkum trhu sortimentu dostupných výrobků na bázi vlákniny a beta-glukanů v tržní síti. cs
dc.format 73 s., 7 s. tab. příloh. cs
dc.format.extent 1918599 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vláknina cs
dc.subject rozpustná vláknina cs
dc.subject beta-glukany cs
dc.subject výživa cs
dc.subject fiber en
dc.subject soluble fiber en
dc.subject beta-glucans en
dc.subject nutrition en
dc.title Význam beta-glukanů ve výživě člověka cs
dc.title.alternative The importance of beta-glucans in human nutrition. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hrabě, Jan
dc.date.accepted 2009-06-09
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is prepared pulp issues and specific components - beta-glucans. Is dealt with on the characteristics, sources and physiological effects of both beta-glucans and fiber. It is also prepared an overview of the methods for the determination of fiber and beta-glucans. In conclusion, the work was carried out market research-the assortmentof available products based on fiber and beta-glucan in the market network. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12410
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
janírková_2009_bp.pdf 1.829Mb PDF View/Open
janírková_2009_vp.doc 48Kb Microsoft Word View/Open
janírková_2009_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account