Význam beta-glukanů ve výživě člověka
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Severová, Marta
|
|
dc.contributor.author |
Janírková, Gabriela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T21:56:20Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T21:56:20Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9579
|
|
dc.description.abstract |
V bakalářské práci je zpracována problematika vlákniny a její konkrétní složky -beta-glukanů. Pojednáno je o charakteristice, zdrojích a fyziologických účincích jak beta-glukanů tak i vlákniny. Rovněž je zpracován přehled používaných metod pro stanovení vlákniny a beta-glukanů. V závěru práce byl proveden průzkum trhu sortimentu dostupných výrobků na bázi vlákniny a beta-glukanů v tržní síti. |
cs |
dc.format |
73 s., 7 s. tab. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
1918599 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vláknina
|
cs |
dc.subject |
rozpustná vláknina
|
cs |
dc.subject |
beta-glukany
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
fiber
|
en |
dc.subject |
soluble fiber
|
en |
dc.subject |
beta-glucans
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.title |
Význam beta-glukanů ve výživě člověka |
cs |
dc.title.alternative |
The importance of beta-glucans in human nutrition. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hrabě, Jan |
|
dc.date.accepted |
2009-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis is prepared pulp issues and specific components - beta-glucans. Is dealt with on the characteristics, sources and physiological effects of both beta-glucans and fiber. It is also prepared an overview of the methods for the determination of fiber and beta-glucans. In conclusion, the work was carried out market research-the assortmentof available products based on fiber and beta-glucan in the market network. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12410
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account