dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Fanta, Jiří
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T21:29:26Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T21:29:26Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9518
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat kvasný proces při výrobě révového vína. V první kapitole popisuji složení moštu, jeho ošetření a úpravu z hlediska optimálního kvasného procesu. Navazuji popisem biochemických procesů probíhajících při výrobě vína, jako např. alkoholové kvašení, mléčné kvašení aj. Následuje popis kvašení moštu z technologického hlediska, jako např. spontánní kvašení, řízené kvašení, různé vlivy na kvasný proces a regulace kvasného procesu. Závěrečné kapitoly jsou zaměřeny na průběh zrání vína. |
cs |
dc.format |
68 s. |
cs |
dc.format.extent |
1042228 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Réva vinná
|
cs |
dc.subject |
mošt
|
cs |
dc.subject |
úprava moštu
|
cs |
dc.subject |
kvasný proces
|
cs |
dc.subject |
alkoholové kvašení
|
cs |
dc.subject |
mléčné kvašení
|
cs |
dc.subject |
biochemické procesy
|
cs |
dc.subject |
oxidačně redukční potenciál
|
cs |
dc.subject |
zrání vína
|
cs |
dc.subject |
Grapevine
|
en |
dc.subject |
stum
|
en |
dc.subject |
modification of stum
|
en |
dc.subject |
fermentation process
|
en |
dc.subject |
alcohol fermentation
|
en |
dc.subject |
lactic fermentation
|
en |
dc.subject |
biochemical process
|
en |
dc.subject |
redox potential
|
en |
dc.subject |
maturing of wine
|
en |
dc.title |
Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína. |
cs |
dc.title.alternative |
Characteristic of fermentative and maturation process at producing grape-vine. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hanuštiak, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2009-06-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
The goal of this bachelor work is to characterize the fermentation process during wine making. In the first chapter I describe the composition of grape stum, its treatment and modification according the optimal fermentation process. Afterwards I describe the biochemical process which takes place during wine production, for example alcohol fermentation, lactic fermentation Then I describe fermentation of grape stum from a technological standpoint for example spontaneous fermentation, controled fermentation, the different effects on the fermentation process and regulation of the fermentation process. The final chapter is focused on maturing process of wine. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12982
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-20 |
|
utb.result.grade |
B |
|