Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Hrabě, Jan
dc.contributor.author Fanta, Jiří
dc.date.accessioned 2010-07-17T21:29:26Z
dc.date.available 2010-07-17T21:29:26Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9518
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce je charakterizovat kvasný proces při výrobě révového vína. V první kapitole popisuji složení moštu, jeho ošetření a úpravu z hlediska optimálního kvasného procesu. Navazuji popisem biochemických procesů probíhajících při výrobě vína, jako např. alkoholové kvašení, mléčné kvašení aj. Následuje popis kvašení moštu z technologického hlediska, jako např. spontánní kvašení, řízené kvašení, různé vlivy na kvasný proces a regulace kvasného procesu. Závěrečné kapitoly jsou zaměřeny na průběh zrání vína. cs
dc.format 68 s. cs
dc.format.extent 1042228 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Réva vinná cs
dc.subject mošt cs
dc.subject úprava moštu cs
dc.subject kvasný proces cs
dc.subject alkoholové kvašení cs
dc.subject mléčné kvašení cs
dc.subject biochemické procesy cs
dc.subject oxidačně redukční potenciál cs
dc.subject zrání vína cs
dc.subject Grapevine en
dc.subject stum en
dc.subject modification of stum en
dc.subject fermentation process en
dc.subject alcohol fermentation en
dc.subject lactic fermentation en
dc.subject biochemical process en
dc.subject redox potential en
dc.subject maturing of wine en
dc.title Charakteristika kvasného a zracího procesu při výrobě révového vína. cs
dc.title.alternative Characteristic of fermentative and maturation process at producing grape-vine. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Hanuštiak, Pavel
dc.date.accepted 2009-06-17
dc.description.abstract-translated The goal of this bachelor work is to characterize the fermentation process during wine making. In the first chapter I describe the composition of grape stum, its treatment and modification according the optimal fermentation process. Afterwards I describe the biochemical process which takes place during wine production, for example alcohol fermentation, lactic fermentation Then I describe fermentation of grape stum from a technological standpoint for example spontaneous fermentation, controled fermentation, the different effects on the fermentation process and regulation of the fermentation process. The final chapter is focused on maturing process of wine. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12982
dc.date.assigned 2009-02-20
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
fanta_2009_bp.pdf 1017.Kb PDF View/Open
fanta_2009_vp.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open
fanta_2009_op.doc 42Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account