dc.contributor.advisor |
Kašpárková, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Stojaspal, Roman
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T20:23:50Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T20:23:50Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-18 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9377
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá stanovením molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny. K tomuto účelu byla použita metoda gelové permeační chromatografie (GPC) s refraktometrickou a viskozitní detekcí. Práce se rovněž věnuje sledování vlivu iontové síly a pH mobilní fáze na kvalitu chromatografické separace s cílem vybrat nejvhodnější mobilní fázi pro charakterizaci želatiny. Funkčnost metody byla ověřena při analýze cukrovinek marshmallows, které želatinu obsahují. |
cs |
dc.format |
65 s. |
cs |
dc.format.extent |
1301862 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
želatina
|
cs |
dc.subject |
mobilní fáze
|
cs |
dc.subject |
gelová permeační chromatografie
|
cs |
dc.subject |
gelatin
|
en |
dc.subject |
mobile phase
|
en |
dc.subject |
size exclusion chromatography
|
en |
dc.title |
Stanovení molární hmotnosti a distribuce molárních hmotností želatiny pomocí gelové permeční chromatografie |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of molar mass and molar mass distribution of gelatine using size exclusion chromatography |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2009-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the graduation thesis, determination of molar mass and molar mass distribution of gelatin was performed. For this purpose, gel permeation chromatography (GPC) with refractometric and viscometric detection was employed. As a part of the thesis, influence of mobile phase ionic strength and pH on the chromatographic separation was investigated with the aim to choose the optimal eluent for gelatin characterization. Correct operation of the GPC method was verified in analyses of marshmallows candy containing gelatin. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
11079
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-11 |
|
utb.result.grade |
A |
|