dc.contributor.advisor |
Černá, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Konečná, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T19:57:21Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T19:57:21Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-25 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9325
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se v teoretické části zabývá obecnou charakteristikou brambor, jejich vlivem na zdraví člověka, stručným popisem složení brambor se zaměřením na vitamín C, polyfenoly, antioxidanty. Obsahuje stručný popis jednotlivých zkoumaných odrůd. Součástí je také přehled metod používaných pro stanovení antioxidantů. V praktické části jsou pak výsledky laboratorních měření, které zahrnují obsahy jednotlivých látek a jejich změny v závislosti na odrůdě, době skladování a kuchyňské úpravě brambor. Bylo zjištěno, že jak odrůda, skladování, tak i kuchyňské úpravy ovlivňují obsah polyfenolů i antioxidační aktivitu. |
cs |
dc.format |
65 |
cs |
dc.format.extent |
2344337 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
antioxidanty
|
cs |
dc.subject |
vitamin C
|
cs |
dc.subject |
polyfenoly
|
cs |
dc.subject |
antioxidační aktivita
|
cs |
dc.subject |
glykoalkaloidy
|
cs |
dc.subject |
antioxidants
|
en |
dc.subject |
vitamin C
|
en |
dc.subject |
polyphenols
|
en |
dc.subject |
antioxidant activity
|
en |
dc.subject |
glycoalcaloids
|
en |
dc.title |
Antioxidanty v bramborách |
cs |
dc.title.alternative |
Antioxidants in potatoes |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Otřísal, Petr |
|
dc.date.accepted |
2009-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis in the theoretical part deals with general characteristics of potatoes, their impact on human health, a brief description of the potatoes' components with a focus on vitamin C, polyfenols and antioxidants. It contains a brief description of each variety examined. It also includes an overview of methods used for the determination of antioxidants. In the practical part is the results of laboratory measurements that include the contents of individual substances and their changes depending on the variety, storage time, and cooking. It was found that the variety, storage and kitchen modifications affect the content of polyphenols and antioxidant activity. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12435
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
A |
|