Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymerními povlaky
Show full item record
No preview available
Title:
|
Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymerními povlaky |
Author: |
Hepperová, Anna
|
Advisor: |
Mokrejš, Pavel
|
Abstract:
|
Diplomová práce se v teoretické části zaměřuje na tuky, jako složku potravin a obaly pou-žívané v potravinářském průmyslů. Více pozornosti je věnováno novinkám a trendům v obalovém průmyslu a také biodegradabilním obalům a jedlým povlakům na potraviny. V experimentální části diplomové práce se sledovala oxidace pokrmového tuku (másla) ošetřeného jedlými polymerními povlaky ze škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky (obsah sušiny 35 %)s přídavkem 30 % glycerinu a 3 % lecitinu; jeden povlak byl připraven bez antioxidantu a druhý s přídavkem antioxidantu. Cílem práce bylo časové sledování oxidace másla skladovaného při chladírenské teplotě. Sledovalo se peroxidové číslo u másla zabaleného do původního obalu, bez obalu, ošetřeného jedlými polymerními povlaky a zabaleného do papírového obalu potaženého jedlými polymerními povlaky. Dále se sledovaly a hodnotily vlastnosti (rozpustnost, termická analysa) biodegradabilních(a jedlých) filmů připravených ze škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/9313
|
Date:
|
2009-04-30 |
Availability:
|
Pouze v rámci univerzity |
Department:
|
Ústav inženýrství polymerů |
Discipline:
|
Technologie a management |
Grade for thesis and defense:
|
A
10731
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account