Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymerními povlaky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymerními povlaky

Show full item record

No preview available
Title: Sledování oxidace pokrmových tuků ošetřených jedlými polymerními povlaky
Author: Hepperová, Anna
Advisor: Mokrejš, Pavel
Abstract: Diplomová práce se v teoretické části zaměřuje na tuky, jako složku potravin a obaly pou-žívané v potravinářském průmyslů. Více pozornosti je věnováno novinkám a trendům v obalovém průmyslu a také biodegradabilním obalům a jedlým povlakům na potraviny. V experimentální části diplomové práce se sledovala oxidace pokrmového tuku (másla) ošetřeného jedlými polymerními povlaky ze škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky (obsah sušiny 35 %)s přídavkem 30 % glycerinu a 3 % lecitinu; jeden povlak byl připraven bez antioxidantu a druhý s přídavkem antioxidantu. Cílem práce bylo časové sledování oxidace másla skladovaného při chladírenské teplotě. Sledovalo se peroxidové číslo u másla zabaleného do původního obalu, bez obalu, ošetřeného jedlými polymerními povlaky a zabaleného do papírového obalu potaženého jedlými polymerními povlaky. Dále se sledovaly a hodnotily vlastnosti (rozpustnost, termická analysa) biodegradabilních(a jedlých) filmů připravených ze škrobo-proteinového hydrolysátu amarantové mouky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/9313
Date: 2009-04-30
Availability: Pouze v rámci univerzity
Department: Ústav inženýrství polymerů
Discipline: Technologie a management
Grade for thesis and defense: A 10731


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View
hepperová_2009_dp.pdfBlocked 1.786Mb PDF
hepperová_2009_vp.doc 54.5Kb Microsoft Word View/Open
hepperová_2009_op.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account