dc.contributor.advisor |
Černá, Monika
|
|
dc.contributor.author |
Janíková, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T18:50:49Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T18:50:49Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-29 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9196
|
|
dc.description.abstract |
V bakalářské práci se zabývám rakytníkem řešetlákovým. Teoretická část je věnována historii, původu a rozšíření, botanické charakteristice, způsobům pěstování, chemickému složení, léčebným účinkům a produktům z rakytníku řešetlákového. V praktické části se zaměřuji na senzorické hodnocení organoleptických vlastnosti rakytníkových výrobků. Výsledková část obsahuje výsledky hodnocení barvy, vůně, chutě a celkového chutnosti (nálevu, sušených plodů a odvaru) a vyhodnocení preferenčních testů (čajů, plodů, sirupů), dotazníku a závěrečného celkového vyhodnocení rakytníkových výrobků. |
cs |
dc.format |
81 s |
cs |
dc.format.extent |
840915 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
rakytník řešetlákový
|
cs |
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
léčebné účinky
|
cs |
dc.subject |
senzorické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
sea buckthorn
|
en |
dc.subject |
chemical composition
|
en |
dc.subject |
curative action
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.title |
Rakytník řešetlákový |
cs |
dc.title.alternative |
Sea buckthorn |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Okénková, Eva |
|
dc.date.accepted |
2009-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
In bachelor thesis deals with sea buckthorn riddle. Theoretical part of thesis describes history of the plant, story, origin and enlargement, botanical characteristics, production conditions, chemical constitution, curative action and performances from sea buckthorn riddle. Experimental part describes the preparation of herbal tea, the methods for organoleptic evaluation of products of sea buckthorn. The result section contains sensory findings of colour, aroma, taste and overall palatability of products of sea buckthorn (infusion, dehydrated fruits and brew - up) and evaluation of preference tests (for teas, fruits, syrups) and final of the total evaluation sea buckthorn products. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12495
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
A |
|