Rakytník řešetlákový

DSpace Repository

Language: English čeština 

Rakytník řešetlákový

Show simple item record

dc.contributor.advisor Černá, Monika
dc.contributor.author Janíková, Zuzana
dc.date.accessioned 2010-07-17T18:50:49Z
dc.date.available 2010-07-17T18:50:49Z
dc.date.issued 2009-05-29
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9196
dc.description.abstract V bakalářské práci se zabývám rakytníkem řešetlákovým. Teoretická část je věnována historii, původu a rozšíření, botanické charakteristice, způsobům pěstování, chemickému složení, léčebným účinkům a produktům z rakytníku řešetlákového. V praktické části se zaměřuji na senzorické hodnocení organoleptických vlastnosti rakytníkových výrobků. Výsledková část obsahuje výsledky hodnocení barvy, vůně, chutě a celkového chutnosti (nálevu, sušených plodů a odvaru) a vyhodnocení preferenčních testů (čajů, plodů, sirupů), dotazníku a závěrečného celkového vyhodnocení rakytníkových výrobků. cs
dc.format 81 s cs
dc.format.extent 840915 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject rakytník řešetlákový cs
dc.subject chemické složení cs
dc.subject léčebné účinky cs
dc.subject senzorické hodnocení cs
dc.subject sea buckthorn en
dc.subject chemical composition en
dc.subject curative action en
dc.subject sensory analysis en
dc.title Rakytník řešetlákový cs
dc.title.alternative Sea buckthorn en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Okénková, Eva
dc.date.accepted 2009-06-09
dc.description.abstract-translated In bachelor thesis deals with sea buckthorn riddle. Theoretical part of thesis describes history of the plant, story, origin and enlargement, botanical characteristics, production conditions, chemical constitution, curative action and performances from sea buckthorn riddle. Experimental part describes the preparation of herbal tea, the methods for organoleptic evaluation of products of sea buckthorn. The result section contains sensory findings of colour, aroma, taste and overall palatability of products of sea buckthorn (infusion, dehydrated fruits and brew - up) and evaluation of preference tests (for teas, fruits, syrups) and final of the total evaluation sea buckthorn products. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12495
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
janíková_2009_bp.pdfBlocked 821.2Kb PDF View/Open
janíková_2009_vp.doc 46Kb Microsoft Word View/Open
janíková_2009_op.pdf 24.30Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account