Biologicky aktivní látky v rostlinách Manuky
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Švédová, Žaneta
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T17:24:26Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T17:24:26Z |
|
dc.date.issued |
2009-08-24 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/9032
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je seznámení se s biologicky aktivními látkami v rostlinách Manuky. Obsahem je charakterizovat tuto rostlinu z botanického hlediska a zhodnotit její dosavadní využití. Důraz je kladen na její významné obsahové látky a jejich vlastnosti jak z chemických, tak z farmakologických aspektů. Jsou rozebírány možnosti a formy získání významných látek a navrhnuty další možné způsoby využití biologicky aktivních látek rostliny Manuky v potravinářských, farmaceutických i jiných aplikacích. |
cs |
dc.format |
50 s. |
cs |
dc.format.extent |
5857104 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Manuka
|
cs |
dc.subject |
Leptospermum scoparium
|
cs |
dc.subject |
leptospermon
|
cs |
dc.subject |
Manuka olej
|
cs |
dc.subject |
Manuka
|
en |
dc.subject |
Leptospermum scoparium
|
en |
dc.subject |
leptospermon
|
en |
dc.subject |
Manuka oil
|
en |
dc.title |
Biologicky aktivní látky v rostlinách Manuky |
cs |
dc.title.alternative |
Biologically active substances in plants Manuka |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2009-09-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the dissertation is to present biologically active substances contained in Manuka plants. This plant is characterized from the botanic viewpoint and its existing utilization is assessed. The emphasis is laid on important substances contained in it and their properties with respect to both chemical and pharmacologic aspects. Possibilities and forms of obtaining important substances are analyzed and other potential methods of utilization of the biologically active substances contained in Manuka for food processing, pharmaceutical and other applications are proposed. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12391
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account