Biologicky aktivní látky v rostlinách Manuky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Biologicky aktivní látky v rostlinách Manuky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Švédová, Žaneta
dc.date.accessioned 2010-07-17T17:24:26Z
dc.date.available 2010-07-17T17:24:26Z
dc.date.issued 2009-08-24
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/9032
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je seznámení se s biologicky aktivními látkami v rostlinách Manuky. Obsahem je charakterizovat tuto rostlinu z botanického hlediska a zhodnotit její dosavadní využití. Důraz je kladen na její významné obsahové látky a jejich vlastnosti jak z chemických, tak z farmakologických aspektů. Jsou rozebírány možnosti a formy získání významných látek a navrhnuty další možné způsoby využití biologicky aktivních látek rostliny Manuky v potravinářských, farmaceutických i jiných aplikacích. cs
dc.format 50 s. cs
dc.format.extent 5857104 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Manuka cs
dc.subject Leptospermum scoparium cs
dc.subject leptospermon cs
dc.subject Manuka olej cs
dc.subject Manuka en
dc.subject Leptospermum scoparium en
dc.subject leptospermon en
dc.subject Manuka oil en
dc.title Biologicky aktivní látky v rostlinách Manuky cs
dc.title.alternative Biologically active substances in plants Manuka en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2009-09-10
dc.description.abstract-translated The aim of the dissertation is to present biologically active substances contained in Manuka plants. This plant is characterized from the botanic viewpoint and its existing utilization is assessed. The emphasis is laid on important substances contained in it and their properties with respect to both chemical and pharmacologic aspects. Possibilities and forms of obtaining important substances are analyzed and other potential methods of utilization of the biologically active substances contained in Manuka for food processing, pharmaceutical and other applications are proposed. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12391
dc.date.assigned 2009-02-18
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
švédová_2009_bp.pdfBlocked 5.585Mb PDF View/Open
švédová_2009_vp.doc 39Kb Microsoft Word View/Open
švédová_2009_op.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account