dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Vaculíková, Iveta
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T15:59:27Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T15:59:27Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-14 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8858
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo sestavit a srovnat jak nutričně, tak i ekonomicky jídelní lístky připravené z běžných potravin a biopotravin. Byly navrženy 4 varianty jídelních lístků pro skupinu ženy lehce pracující ve věkovém rozmezí od 19 do 65 let. Při nutričním vyhodnocení se hodnoty energií a ostatních nutričních faktorů pohybovaly ve stanoveném rozmezí + 10 %, přičemž největší energetické hodnoty bylo dosaženo u jídelního lístku varianta 4. Z výsledků ekonomického hodnocení vyplývá, že celkové náklady na nákup potravin mezi jídelními lístky variantami 1, 2 a variantami 3, 4, které byly navíc obohaceny o biopotravi-ny, byly v průměru o 35 % vyšší v případě posledních dvou zmiňovaných variant jídelních lístků. |
cs |
dc.format |
74s. |
cs |
dc.format.extent |
953311 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ekologické zemědělství
|
cs |
dc.subject |
biopotraviny
|
cs |
dc.subject |
jídelní lístek
|
cs |
dc.subject |
nutriční faktory
|
cs |
dc.subject |
finanční hodnocení
|
cs |
dc.subject |
organic farming
|
en |
dc.subject |
organic food
|
en |
dc.subject |
nutritional factors
|
en |
dc.subject |
menu
|
en |
dc.subject |
financial evaluation
|
en |
dc.title |
Využití biopotravin ve stravování obyvatel ČR |
cs |
dc.title.alternative |
Application of organic food in nutrition of czech population |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2009-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the thesis was to compile and compare nutritionally as well as economically menus prepared from conventional food and organic food. Four variants of menus were designed for women who were from 19 to 65 years old and working slightly. The results obtained from nutritional evalution showed that nutrition factors and energy varied in a range of + 10 %. The highest value of energy was determined in 4th variant of menus. The total cost of 3th and 4th variants of menus were higher on average 35 % then in 1st and 2nd variant of menus. These two menus did not consist of organic food. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12522
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-19 |
|
utb.result.grade |
B |
|