dc.contributor.advisor |
Družbíková, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Mlýnková, Jaromíra
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T15:32:21Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T15:32:21Z |
|
dc.date.issued |
2009-08-18 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8794
|
|
dc.description.abstract |
Práce se zabývala důsledky nevhodných stravovacích návyků a jejich změn na zdraví mladistvých. Cílem práce bylo provést dotazníkový průzkum za účelem zjištění možného onemocnění poruchou příjmu potravy mezi respondenty, kteří byli rozděleni na studenty SOŠ, SOU, VŠ a pracující. Z průzkumu vyplynulo, že určité procento dotazovaných vykazuje základní znaky onemocnění mentální anorexií. Nejvíce ohroženou skupinou se jeví dívky do 20 roků a ženy od 21 do 29 let. |
cs |
dc.format |
66 s. |
cs |
dc.format.extent |
639620 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
stravovací návyky
|
cs |
dc.subject |
poruchy příjmu potravy
|
cs |
dc.subject |
mentální anorexie
|
cs |
dc.subject |
mentální bulimie
|
cs |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
eating habits
|
en |
dc.subject |
eating disorders
|
en |
dc.subject |
mental anorexia
|
en |
dc.subject |
mental bulimia
|
en |
dc.title |
Důsledky nevhodných stravovacích návyků a jejich změn na zdraví mladistvých. |
cs |
dc.title.alternative |
Consequences of unsuitable boarding habits and their changes on youngś healh. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Velichová, Helena |
|
dc.date.accepted |
2009-09-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the consequences of bad eating habits and the changes caused by them on the health of young people. The aim of the work has been to carry out a questionnaire inquiry to find out the possibility of falling ill by eating disorders. The research was carried out among the respondents who had been divided into the groups of vocational schools students, apprentice training centres students, and university students on the one hand, and working young people on the other hand. The research has revealed that a certain percent of respondents showed the basic symptoms of mental anorexie. The most endangered group appears to be the generation of young girls up to 20 years of life and young women at the age from 21 to 29 years. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12993
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-19 |
|
utb.result.grade |
B |
|