Důsledky nevhodných stravovacích návyků a jejich změn na zdraví mladistvých.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Důsledky nevhodných stravovacích návyků a jejich změn na zdraví mladistvých.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Družbíková, Helena
dc.contributor.author Mlýnková, Jaromíra
dc.date.accessioned 2010-07-17T15:32:21Z
dc.date.available 2010-07-17T15:32:21Z
dc.date.issued 2009-08-18
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8794
dc.description.abstract Práce se zabývala důsledky nevhodných stravovacích návyků a jejich změn na zdraví mladistvých. Cílem práce bylo provést dotazníkový průzkum za účelem zjištění možného onemocnění poruchou příjmu potravy mezi respondenty, kteří byli rozděleni na studenty SOŠ, SOU, VŠ a pracující. Z průzkumu vyplynulo, že určité procento dotazovaných vykazuje základní znaky onemocnění mentální anorexií. Nejvíce ohroženou skupinou se jeví dívky do 20 roků a ženy od 21 do 29 let. cs
dc.format 66 s. cs
dc.format.extent 639620 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject výživa cs
dc.subject stravovací návyky cs
dc.subject poruchy příjmu potravy cs
dc.subject mentální anorexie cs
dc.subject mentální bulimie cs
dc.subject nutrition en
dc.subject eating habits en
dc.subject eating disorders en
dc.subject mental anorexia en
dc.subject mental bulimia en
dc.title Důsledky nevhodných stravovacích návyků a jejich změn na zdraví mladistvých. cs
dc.title.alternative Consequences of unsuitable boarding habits and their changes on youngś healh. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Velichová, Helena
dc.date.accepted 2009-09-08
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the consequences of bad eating habits and the changes caused by them on the health of young people. The aim of the work has been to carry out a questionnaire inquiry to find out the possibility of falling ill by eating disorders. The research was carried out among the respondents who had been divided into the groups of vocational schools students, apprentice training centres students, and university students on the one hand, and working young people on the other hand. The research has revealed that a certain percent of respondents showed the basic symptoms of mental anorexie. The most endangered group appears to be the generation of young girls up to 20 years of life and young women at the age from 21 to 29 years. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12993
dc.date.assigned 2009-02-19
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
mlýnková_2009_bp.pdf 624.6Kb PDF View/Open
mlýnková_2009_vp.doc 48Kb Microsoft Word View/Open
mlýnková_2009_op.doc 44Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account