Kvalita výživy seniorů v domácím prostředí.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Kvalita výživy seniorů v domácím prostředí.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Burešová, Petra
dc.contributor.author Přaslicová, Irena
dc.date.accessioned 2010-07-17T15:23:53Z
dc.date.available 2010-07-17T15:23:53Z
dc.date.issued 2009-06-03
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8774
dc.description.abstract Ve své bakalářské práci se zabývám kvalitou výživy seniorů, kteří žijí ve svém domácím prostředí. Práce má dvě části. V teoretické části je uveden přehled historického vývoje lidské stravy, vyjmenovány základní složky výživy a možnosti detekce stavu výživy. Dále jsou zde vymezeny pojmy stáří, gerontologie a geriatrie, popsané involuční změny ve stáří, zvláštnosti a hlavní zásady výživy u seniorů. Najdeme zde faktory ovlivňující stav výživy, specifika výživy u jednotlivých onemocnění ve stáří a možné nutriční poruchy. V praktické části je provedena analýza získaných dat z dotazníkového šetření a statistické vyhodnocení platnosti hypotéz. cs
dc.format 114 s., 24 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 5304843 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject domácí prostředí cs
dc.subject involuce cs
dc.subject kvalita cs
dc.subject nemoc cs
dc.subject stáří cs
dc.subject výživa cs
dc.subject zdraví cs
dc.subject domestic environment en
dc.subject involution en
dc.subject quality en
dc.subject illness en
dc.subject old age en
dc.subject nutrition en
dc.subject health en
dc.title Kvalita výživy seniorů v domácím prostředí. cs
dc.title.alternative Quality of nutrition of elderly in domestic enviroment. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Karafiátová, Michaela
dc.date.accepted 2009-06-23
dc.description.abstract-translated The Bachelor thesis deals with nutritional quality for elderly living in domestic environment. The thesis is divided into two parts. The theoretical part gives the overview of human alimentation throughout history, enumerates the basic nutrition elements and nutrition condition diagnostics. Furthermore, it defines the notions of old age, gerontology and geriatry, describes involution changes in old age, particularities and key nutritional principles for seniors. The theoretical part also states factors influencing nutritional condition, nutritional particularities of the diseases common to elderly and possible nutritional disorders. The practical part introduces the analysis of data collected on the basis of questionnaire survey and statistic evalution of hypothesis validity. en
dc.description.department Ústav ošetřovatelství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/100 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Všeobecná sestra cs
dc.thesis.degree-discipline General Nurse en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Ošetřovatelství cs
dc.thesis.degree-program Health Care en
dc.identifier.stag 10876
dc.date.assigned 2009-02-05
utb.result.grade A
local.subject senioři cs
local.subject strava cs
local.subject nutriční hodnota potravin cs
local.subject older people en
local.subject food en
local.subject nutritive value of foods en


Files in this item

Files Size Format View
přaslicová_2009_bp.pdf 5.059Mb PDF View/Open
přaslicová_2009_vp.doc 51.5Kb Microsoft Word View/Open
přaslicová_2009_op.doc 48Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account