dc.contributor.advisor |
Burešová, Petra
|
|
dc.contributor.author |
Přaslicová, Irena
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T15:23:53Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T15:23:53Z |
|
dc.date.issued |
2009-06-03 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8774
|
|
dc.description.abstract |
Ve své bakalářské práci se zabývám kvalitou výživy seniorů, kteří žijí ve svém domácím prostředí. Práce má dvě části. V teoretické části je uveden přehled historického vývoje lidské stravy, vyjmenovány základní složky výživy a možnosti detekce stavu výživy. Dále jsou zde vymezeny pojmy stáří, gerontologie a geriatrie, popsané involuční změny ve stáří, zvláštnosti a hlavní zásady výživy u seniorů. Najdeme zde faktory ovlivňující stav výživy, specifika výživy u jednotlivých onemocnění ve stáří a možné nutriční poruchy. V praktické části je provedena analýza získaných dat z dotazníkového šetření a statistické vyhodnocení platnosti hypotéz. |
cs |
dc.format |
114 s., 24 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
5304843 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
domácí prostředí
|
cs |
dc.subject |
involuce
|
cs |
dc.subject |
kvalita
|
cs |
dc.subject |
nemoc
|
cs |
dc.subject |
stáří
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
zdraví
|
cs |
dc.subject |
domestic environment
|
en |
dc.subject |
involution
|
en |
dc.subject |
quality
|
en |
dc.subject |
illness
|
en |
dc.subject |
old age
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
health
|
en |
dc.title |
Kvalita výživy seniorů v domácím prostředí. |
cs |
dc.title.alternative |
Quality of nutrition of elderly in domestic enviroment. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Karafiátová, Michaela |
|
dc.date.accepted |
2009-06-23 |
|
dc.description.abstract-translated |
The Bachelor thesis deals with nutritional quality for elderly living in domestic environment. The thesis is divided into two parts. The theoretical part gives the overview of human alimentation throughout history, enumerates the basic nutrition elements and nutrition condition diagnostics. Furthermore, it defines the notions of old age, gerontology and geriatry, describes involution changes in old age, particularities and key nutritional principles for seniors. The theoretical part also states factors influencing nutritional condition, nutritional particularities of the diseases common to elderly and possible nutritional disorders. The practical part introduces the analysis of data collected on the basis of questionnaire survey and statistic evalution of hypothesis validity. |
en |
dc.description.department |
Ústav ošetřovatelství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/100
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Všeobecná sestra |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
General Nurse |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta humanitních studií |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Humanities |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Ošetřovatelství |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Health Care |
en |
dc.identifier.stag |
10876
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-05 |
|
utb.result.grade |
A |
|
local.subject |
senioři
|
cs |
local.subject |
strava
|
cs |
local.subject |
nutriční hodnota potravin
|
cs |
local.subject |
older people
|
en |
local.subject |
food
|
en |
local.subject |
nutritive value of foods
|
en |