dc.contributor.advisor |
Kubík, Josef
|
|
dc.contributor.author |
Hynštová, Pavla
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T15:05:12Z |
|
dc.date.issued |
2009-08-21 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8716
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá návrhem projektu zvýšení konkurenční schopnosti hotelu Atrium ve Vyškově. V teoretické části jsou vymezeny pojmy konkurence, konkurenceschopnost a konkurenční výhoda, cestovní ruch a služby. Je podtržen význam marketingu v sektoru služeb a cestovního ruchu. Praktická část diplomové práce se především věnuje charakteristice a podrobné analýze sledovaného subjektu a jeho konkurentů. Použity jsou analýza makroprostředí (STEP analýza), Porterův model pěti konkurenčních sil, SWOT analýza a komparativní analýza konkurentů. Vypracovaný projekt doporučuje koncentraci na segment pracovníků na obchodních cestách, segment rodin s dětmi, interní marketing a propagaci. Projekt specifikuje konkrétní aktivity a je podroben rizikové, nákladové a časové analýze. |
cs |
dc.format |
94 s., 15 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
5968274 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Práce bude přístupná pouze v rámci univerzity od 21.08.2029 |
|
dc.subject |
konkurence
|
cs |
dc.subject |
konkurenceschopnost
|
cs |
dc.subject |
marketing služeb
|
cs |
dc.subject |
SWOT analýza
|
cs |
dc.subject |
STEP analýza
|
cs |
dc.subject |
Porterův model pěti konkurenčních sil
|
cs |
dc.subject |
marketingový mix
|
cs |
dc.subject |
competition
|
en |
dc.subject |
competitiveness
|
en |
dc.subject |
services marketing
|
en |
dc.subject |
SWOT analysis
|
en |
dc.subject |
STEP analysis
|
en |
dc.subject |
Porter's model of five competitive forces
|
en |
dc.subject |
marketing mix
|
en |
dc.title |
Projekt zvýšení konkurenční schopnosti hotelu Atrium |
cs |
dc.title.alternative |
Project of the competitiveness increase of the hotel Atrium |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Müller, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2009-09-14 |
|
dc.date.vskp-available |
2029-08-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
The master thesis proposes the project for increasing the competitiveness of the hotel Atrium in Vyškov. The theoretical part defines terms competition, competitiveness and competition advantage, tourism and services. The importance of the marketing in services and tourism is emphasized. The practical part of the thesis is concentrated on characterization and detailed analysis of the studied subject and its competitors. Applied are STEP analysis, Porter's model of five competitive forces, SWOT analysis and comparative competitors' analysis. Developed project suggests concentration on business visitors' segment, families with children, internal marketing and promotion. The project specifies particular activities and is subjected to risk, cost and time analysis. |
en |
dc.description.department |
Ústav managementu a marketingu |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/175
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Management a marketing |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Management and Marketing |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and management |
en |
dc.identifier.stag |
12356
|
|
dc.date.assigned |
2009-06-19 |
|
utb.result.grade |
A |
|