dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Kratinová, Gabriela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T14:43:17Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T14:43:17Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8667
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení vitamínů B-komplexu v mléčných výrobcích, převážně v sýrech. Teoretická část se věnuje popisu vitamínů B-komplexu, složením mléka a rozdělením sýrů. V praktické části byly stanoveny některé z vitamínů B-komplexu ve vy-braných druzích sýrů, např. Eidam, Ementál, Niva, Jadel a Bystřický tvaroh. Pro analýzu byla vybrána metoda HPLC s UV/VIS detekcí. |
cs |
dc.format |
89 s., 13 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1471896 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vitamíny B-komplexu
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
sýr
|
cs |
dc.subject |
UV/VIS
|
cs |
dc.subject |
vitamines B-complex
|
en |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.subject |
cheese
|
en |
dc.subject |
UV/VIS
|
en |
dc.title |
Stanovení vitamínů B v sýrech |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of vitamine B in cheeses |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2009-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis was focused on assesment vitamines B-complex in milk products, mainly in czech cheeses. The theoretic part applies to description vitamines B-complex, milk com-position and dividing cheeses. Some of the vitamines B- complex was measured in choice kinds cheeses, e.g. Eidam, Emental, Niva, Jadel and Bystricky curd. To analysis the method HPLC with UV/VIS detection was choice. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12823
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-26 |
|
utb.result.grade |
B |
|