Výživa při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výživa při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Řezáčová, Barbora
dc.date.accessioned 2010-07-17T12:48:18Z
dc.date.available 2010-07-17T12:48:18Z
dc.date.issued 2009-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8458
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na problematiku související s výživou při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus. Definuje onemocnění, příčiny jeho vzniku a typy diabetu, s bližší specifikací diabetu mellitu typu I., II. a MODY. Zaměřuje se na úpravu diety a ovlivnění glykémie výživou, hodnotí potraviny z hlediska glykemického indexu. Práce vychází ze zásad správné výživy a výživových doporučení, která slouží jako prevence před diabetem. cs
dc.format 58 s., 1 s. obr. příloh cs
dc.format.extent 988958 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Diabetes mellitus cs
dc.subject glykémie cs
dc.subject glykemický index cs
dc.subject výživa cs
dc.subject Diabetes mellitus en
dc.subject glycemia en
dc.subject glycemic index en
dc.subject nutrition en
dc.title Výživa při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus cs
dc.title.alternative Nutrition in prevention and treatment of Diabetes mellitus en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2009-06-18
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with problems of nutrition in prevention and treatment of diabe-tes mellitus. It defines disorder, cause of origin and types of diabetes with detailed charac-terization of diabetes mellitus of type I., II. and MODY. It is focused on modification of diet. It describes effects of nutrition on glycemia. It evaluates the glycemic index of food-stuff. The thesis respects principles of healthy nutrition and dietary recommendations which are prevention of diabetes. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 12971
dc.date.assigned 2009-02-20
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
řezáčová_2009_bp.pdf 965.7Kb PDF View/Open
řezáčová_2009_vp.doc 37Kb Microsoft Word View/Open
řezáčová_2009_op.doc 49Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account