dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Řezáčová, Barbora
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T12:48:18Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T12:48:18Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8458
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku související s výživou při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus. Definuje onemocnění, příčiny jeho vzniku a typy diabetu, s bližší specifikací diabetu mellitu typu I., II. a MODY. Zaměřuje se na úpravu diety a ovlivnění glykémie výživou, hodnotí potraviny z hlediska glykemického indexu. Práce vychází ze zásad správné výživy a výživových doporučení, která slouží jako prevence před diabetem. |
cs |
dc.format |
58 s., 1 s. obr. příloh |
cs |
dc.format.extent |
988958 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Diabetes mellitus
|
cs |
dc.subject |
glykémie
|
cs |
dc.subject |
glykemický index
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
Diabetes mellitus
|
en |
dc.subject |
glycemia
|
en |
dc.subject |
glycemic index
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.title |
Výživa při prevenci a léčbě onemocnění diabetes mellitus |
cs |
dc.title.alternative |
Nutrition in prevention and treatment of Diabetes mellitus |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Škrovánková, Soňa |
|
dc.date.accepted |
2009-06-18 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with problems of nutrition in prevention and treatment of diabe-tes mellitus. It defines disorder, cause of origin and types of diabetes with detailed charac-terization of diabetes mellitus of type I., II. and MODY. It is focused on modification of diet. It describes effects of nutrition on glycemia. It evaluates the glycemic index of food-stuff. The thesis respects principles of healthy nutrition and dietary recommendations which are prevention of diabetes. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12971
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-20 |
|
utb.result.grade |
A |
|