dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Branná, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T12:30:09Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T12:30:09Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8437
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je popsat biotechnologický proces výroby průmyslového lihu, který využívá živé mikroorganismy (kvasinky), jejichž primární činností je fermentace (kvašení) zkvasitelných cukrů k produkci etanolu. Práce je především zaměřena na výrobu průmyslového lihu z melasy, která je vedlejším produktem při výrobě cukru a tradiční lihovarnickou surovinou v průmyslových lihovarech. Dále je v práci uveden princip úpravy melasy před fermentací, popis jednotlivých fermnetačních technologií a způsob získání lihu z průmyslové zápary. |
cs |
dc.format |
43 s. |
cs |
dc.format.extent |
610860 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
etanol
|
cs |
dc.subject |
melasa
|
cs |
dc.subject |
zápara
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
fermentace
|
cs |
dc.subject |
destilace
|
cs |
dc.subject |
ethyl alcohol
|
en |
dc.subject |
molasses
|
en |
dc.subject |
wort
|
en |
dc.subject |
yeast
|
en |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.subject |
distillation
|
en |
dc.title |
Biotechnologie výroby průmyslového lihu |
cs |
dc.title.alternative |
Biotechnology production of industrial alcohol |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2009-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the bachelo's thesis is to describe the bio-technological process of production of industrial alcohol using living micro-organisms (yeasts)whose primary activity is fermentation of fermentable carbohydrates producing ethyl alcohol. The thesis is above all focused on production of industrial alcohol from molasses which is a side-product when producing sugar and a traditional base material in alcohol industry. Furthermore, the principles of arrangement of molasses before fermentation, individual fermentation technologies and the procedure of getting alcohol from fermenting wort are described in the thesis. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12405
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-18 |
|
utb.result.grade |
B |
|