dc.contributor.advisor |
Fišera, Miroslav
|
|
dc.contributor.author |
Bartošová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T11:57:04Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T11:57:04Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8360
|
|
dc.description.abstract |
Práce je zaměřena na analýzu distribuce jodu v přírodě, v potravinových řetězcích, na transport jodu do lidského těla a na možnosti identifikace jodu v potravinových a biologických vzorcích. Z analýzy vyplývá, že přísun jodu do lidského organismu není optimální a vyžaduje další řešení ve formě obohacování potravin jodem. Rovněž bylo zjištěno, že základní identifikační metody stanovení jodu se dynamicky rozvíjejí, a to jak na kvalitativní, tak i na kvantitativní úrovni. |
cs |
dc.format |
40 |
cs |
dc.format.extent |
695992 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
jod
|
cs |
dc.subject |
potraviny
|
cs |
dc.subject |
výskyt
|
cs |
dc.subject |
metody identifikac
|
cs |
dc.subject |
Iodine
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.subject |
occurrence
|
en |
dc.subject |
identification methods
|
en |
dc.title |
Jod v potravinách |
cs |
dc.title.alternative |
Iodine in food |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2009-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis is focused on analysis of iodine distribution in nature, in food chains, on the transfer of iodine into the human body, on methods of identification of iodine in food and biological samples. The analysis shows that transfer of iodine into the human body is not the best solution; it is necessary to use a different method, i.e. food enriched with iodine. It was also stated that the basic identification methods of iodine determination are being developed dynamically, both on qualitative and quantitative level. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
12774
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-20 |
|
utb.result.grade |
B |
|