Vlastnosti, výroba a praktické využití etanolu se zaměřením na potravinářské a farmaceutické aplikace

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vlastnosti, výroba a praktické využití etanolu se zaměřením na potravinářské a farmaceutické aplikace

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kašpárková, Věra
dc.contributor.author Křížová, Markéta
dc.date.accessioned 2010-07-17T10:17:24Z
dc.date.available 2010-07-17T10:17:24Z
dc.date.issued 2009-05-27
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/8172
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se věnuje etanolu, jeho fyzikálním a chemickým vlastnostem a soustřeďuje se především na jeho praktické využití. Práce je systematicky členěna na tři části. První část se zabývá přípravou a výrobou etanolu a jeho typickými chemickými reakcemi. Druhá část práce se věnuje použití etanolu v potravinářském, farmaceutickém a chemickém průmyslu i v průmyslu paliv. Poslední část práce se věnuje vlivu etanolu na lidský or-ganismus. cs
dc.format 47 stran cs
dc.format.extent 1192004 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Etanol cs
dc.subject kvašení cs
dc.subject destilace cs
dc.subject lihoviny cs
dc.subject extrakty cs
dc.subject Ethyl alcohol en
dc.subject fermenting en
dc.subject distillation en
dc.subject spirits en
dc.subject extracts en
dc.title Vlastnosti, výroba a praktické využití etanolu se zaměřením na potravinářské a farmaceutické aplikace cs
dc.title.alternative Properties, manufacture and use of ethanol with focus on food-stuff and pharmaceutical applications. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Prucková, Zdeňka
dc.date.accepted 2009-06-15
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with ethyl alcohol and its physical and chemical properties with the focus on its practical applications. The thesis consists of three parts. The first part is devoted to ethyl alcohol preparation, production and its typical chemical reactions. The second part deals with usage of ethyl alcohol in food-processing, pharmaceutical and chemical industry as well as in fuel industry. The third part describes influence of ethyl alcohol upon human organism. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 13040
dc.date.assigned 2009-03-19
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
křížová_2009_bp.pdf 1.136Mb PDF View/Open
křížová_2009_vp.doc 41.5Kb Microsoft Word View/Open
křížová_2009_op.doc 39Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account