dc.contributor.advisor |
Kašpárková, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Křížová, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T10:17:24Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T10:17:24Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8172
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se věnuje etanolu, jeho fyzikálním a chemickým vlastnostem a soustřeďuje se především na jeho praktické využití. Práce je systematicky členěna na tři části. První část se zabývá přípravou a výrobou etanolu a jeho typickými chemickými reakcemi. Druhá část práce se věnuje použití etanolu v potravinářském, farmaceutickém a chemickém průmyslu i v průmyslu paliv. Poslední část práce se věnuje vlivu etanolu na lidský or-ganismus. |
cs |
dc.format |
47 stran |
cs |
dc.format.extent |
1192004 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Etanol
|
cs |
dc.subject |
kvašení
|
cs |
dc.subject |
destilace
|
cs |
dc.subject |
lihoviny
|
cs |
dc.subject |
extrakty
|
cs |
dc.subject |
Ethyl alcohol
|
en |
dc.subject |
fermenting
|
en |
dc.subject |
distillation
|
en |
dc.subject |
spirits
|
en |
dc.subject |
extracts
|
en |
dc.title |
Vlastnosti, výroba a praktické využití etanolu se zaměřením na potravinářské a farmaceutické aplikace |
cs |
dc.title.alternative |
Properties, manufacture and use of ethanol with focus on food-stuff and pharmaceutical applications. |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Prucková, Zdeňka |
|
dc.date.accepted |
2009-06-15 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with ethyl alcohol and its physical and chemical properties with the focus on its practical applications. The thesis consists of three parts. The first part is devoted to ethyl alcohol preparation, production and its typical chemical reactions. The second part deals with usage of ethyl alcohol in food-processing, pharmaceutical and chemical industry as well as in fuel industry. The third part describes influence of ethyl alcohol upon human organism. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
13040
|
|
dc.date.assigned |
2009-03-19 |
|
utb.result.grade |
A |
|