dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Klimková, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T09:04:14Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T09:04:14Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-27 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/8043
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo zabývat se oblastí Bílých Karpat a popsat nejdůležitější odrůdy jabloní. K nejvýznamnějším odrůdám, které nejsou komerčně rozšířeny, ale v ČR i na Slovensku mají význam, jsou např. Jadernička moravská, Lebelovo, Landsberská reneta, Vilémovo, Panenské české a další. Již po staletí se používají a i v dnešní době jsou vhodné na výrobu marmelád, protlaků a dětských výživ, alkoholických a nealkoholických nápojů, pro sušení a mnoho dalšího. |
cs |
dc.format |
67s. |
cs |
dc.format.extent |
2119461 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Bílé Karpaty
|
cs |
dc.subject |
jabloně
|
cs |
dc.subject |
krajové odrůdy
|
cs |
dc.subject |
chemické složení
|
cs |
dc.subject |
White Carpathians
|
en |
dc.subject |
apples
|
en |
dc.subject |
local varieties
|
en |
dc.subject |
chemist
|
en |
dc.title |
Význam krajových odrůd ovoce |
cs |
dc.title.alternative |
Meaning regional variety fruit |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kramářová, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2009-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
Object of my work was deal with the landscape of White Carpathian and describe impor-tant varieties of apples. At most important varieties that aren't top selling but in Czech Re-public and Slovakia have meaning, are Jadernička moravská, Lebelovo, Landsberská rene-ta, Vilémovo, Panenské české Long ago they have used and they are suitable for pro-duction jams, fruit pureé, pablum, alcoholic and soft drinks, for drying and so one. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
11080
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-11 |
|
utb.result.grade |
B |
|