dc.contributor.advisor |
Kafka, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Slintáková, Lucie
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T07:36:22Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T07:36:22Z |
|
dc.date.issued |
2009-05-28 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7872
|
|
dc.description.abstract |
Práce pojednává o přírodních i syntetických chinolin-4-onech, které vykazují antimikrobiální či antifungální účinky. Pozornost je věnována zejména syntetickým chinolonovým antibiotikům. Kromě přehledu zmíněných sloučenin práce obsahuje také základní shrnutí problematiky kontaminace životního prostředí a lidské stravy těmito látkami. |
cs |
dc.format |
49 s. |
cs |
dc.format.extent |
947011 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
chinolin-4-ony
|
cs |
dc.subject |
izolace z přírodního materiálu
|
cs |
dc.subject |
antibiotika
|
cs |
dc.subject |
medikovaná krmiva
|
cs |
dc.subject |
quinolin-4-ones
|
en |
dc.subject |
isolation from natural products
|
en |
dc.subject |
antibiotics
|
en |
dc.subject |
medicated feed
|
en |
dc.title |
Chinolin-4-ony se známými biologickými účinky |
cs |
dc.title.alternative |
Quinolin-4-ones with known biological effects |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vícha, Robert |
|
dc.date.accepted |
2009-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis discusses compounds with quinolin-4-one pattern, which were isolated from natural products or prepared synthetically and have antimicrobial or antifungal effects. The attention is paid especially to syntetic quinolone antibiotics. In addition to review of foregoing compounds the paper includes the basic summary of problems of enviromental and food contamination by this compounds. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
11923
|
|
dc.date.assigned |
2009-02-17 |
|
utb.result.grade |
B |
|