Chinolin-4-ony se známými biologickými účinky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Chinolin-4-ony se známými biologickými účinky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kafka, Stanislav
dc.contributor.author Slintáková, Lucie
dc.date.accessioned 2010-07-17T07:36:22Z
dc.date.available 2010-07-17T07:36:22Z
dc.date.issued 2009-05-28
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7872
dc.description.abstract Práce pojednává o přírodních i syntetických chinolin-4-onech, které vykazují antimikrobiální či antifungální účinky. Pozornost je věnována zejména syntetickým chinolonovým antibiotikům. Kromě přehledu zmíněných sloučenin práce obsahuje také základní shrnutí problematiky kontaminace životního prostředí a lidské stravy těmito látkami. cs
dc.format 49 s. cs
dc.format.extent 947011 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject chinolin-4-ony cs
dc.subject izolace z přírodního materiálu cs
dc.subject antibiotika cs
dc.subject medikovaná krmiva cs
dc.subject quinolin-4-ones en
dc.subject isolation from natural products en
dc.subject antibiotics en
dc.subject medicated feed en
dc.title Chinolin-4-ony se známými biologickými účinky cs
dc.title.alternative Quinolin-4-ones with known biological effects en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Vícha, Robert
dc.date.accepted 2009-06-08
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis discusses compounds with quinolin-4-one pattern, which were isolated from natural products or prepared synthetically and have antimicrobial or antifungal effects. The attention is paid especially to syntetic quinolone antibiotics. In addition to review of foregoing compounds the paper includes the basic summary of problems of enviromental and food contamination by this compounds. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 11923
dc.date.assigned 2009-02-17
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
slintáková_2009_bp.pdf 924.8Kb PDF View/Open
slintáková_2009_vp.doc 40Kb Microsoft Word View/Open
slintáková_2009_op.doc 41Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account