Současný stav alimentárních nákaz v ČR a ve světě

DSpace Repository

Language: English čeština 

Současný stav alimentárních nákaz v ČR a ve světě

Show simple item record

dc.contributor.advisor Doležalová, Magda
dc.contributor.author Rozumková, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-17T05:15:33Z
dc.date.available 2010-07-17T05:15:33Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7718
dc.description.abstract Tato práce se zabývá definicí a rozdělením alimentárních onemocnění. Je zde stručně popsáno jejich taxonomické zařazení, výskyt, epidemiologie a průkaz původců a patogeneze způsobovaných onemocnění. Práce popisuje bakterie způsobující alimentární infekce, bakterie způsobující alimentární intoxikace a viry způsobující alimentární nákazy. Poslední kapitola se snaží zachytit současný stav alimentárních nákaz v České republice ve srovnání se světem. Na závěr jsou zmíněna všeobecná doporučení k prevenci alimentárních nemocí. cs
dc.format 38 s. cs
dc.format.extent 7829925 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Alimentární infekce cs
dc.subject alimentární intoxikace cs
dc.subject Food infections en
dc.subject bacterial food intoxications en
dc.title Současný stav alimentárních nákaz v ČR a ve světě cs
dc.title.alternative Present situation of food-born diseases in CR and in the world en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Černíková, Michaela
dc.date.accepted 2008-06-17
dc.description.abstract-translated This work is about definition and division of causative agent of food - born diseases. In project is briefly described taxonomic insertion, appearance, epidemiology and it is indicated prove of their existence and pathogenesis causitive diseases. Project describing bacteria causing alimentary infection, bacteria causing alimentary intoxication and virus causing alimentary contamination. In the last section is comparing alimentary diseases in Czech Republic with rest of the world. In the end of this work are refer general recommendation how to prove alimentary diseases. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7754
dc.date.assigned 2007-11-20
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
rozumková_2008_bp.pdf 7.467Mb PDF View/Open
rozumková_2008_vp.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open
rozumková_2008_op.doc 52Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account