dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Kovář, Roman
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T04:58:34Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T04:58:34Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7679
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce je stručný popis rakouského vinařství v kontextu s českou gastronomií. Obsahem je charakterizovat historii českého a rakouského vinařství, vinařských regionů a oblastí Rakouska. Dále vymezení vinařských zákonů a rakouských odrůd pěstovaných v České republice. Z hlediska Gastronomie pojednání o rakouské a české kuchyni a její vhodné kombinaci pokrmu s vínem. |
cs |
dc.format |
48 s., 6 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
2143289 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Historie
|
cs |
dc.subject |
vinařské regiony a zákony
|
cs |
dc.subject |
odrůdy vinné révy
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
History
|
en |
dc.subject |
viticultural regions and law
|
en |
dc.subject |
species of grapevine
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.title |
Vína Rakouska v kontextu s českou gastronomií |
cs |
dc.title.alternative |
Wines Austria in context with Czech gastronomy |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hrabě, Jan |
|
dc.date.accepted |
2008-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this work is a brief description of the Austrian viniculture in the context of Czech gastronomy. It consists of the characteristics of Czech and Austrian vinicultural history, the vinicultural regions and disctricts of Austria. Furthemore it determines the Vi-ticultural Law and Austrian species which are grown in the Czech Republic. From the gastronomical point of view it deals with the Austrian and Czech cuisine and their suitable combinations of a dish and wine. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7919
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-23 |
|
utb.result.grade |
A |
|