dc.contributor.advisor |
Buňka, František
|
|
dc.contributor.author |
Dušková, Miloslava
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T04:41:24Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T04:41:24Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7632
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této práce bylo poskytnout přehled systémů managementu jakosti. Na úvod je popsán vývoj jakosti z historického hlediska. Důraz je kladen především na normy ČSN EN ISO 9001, ČSN EN ISO 22000, systém HACCP a ČSN EN ISO 19011. Dále jsou stručně rozvedeny standardy BRC a IFS. Normy ČSN EN ISO 9001, 22000, doplňková norma ČSN EN ISO 15161, se zabývají požadavky na systém managementu jakosti, systém HACCP, systém bezpečnosti potravin principy auditů. Tato práce charakterizuje potřebnou dokumentaci, její rozsah, obsah a archivaci. Dále jsou nastíněny aplikace těchto norem do koloběhu potravin v rámci jednotlivých organizací samostatně i možnost propojení s jinými systémy norem. |
cs |
dc.format |
41 s., 1 obr., |
cs |
dc.format.extent |
590289 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
standard
|
cs |
dc.subject |
normy ISO
|
cs |
dc.subject |
potravinářský podnik
|
cs |
dc.subject |
organizace
|
cs |
dc.subject |
management jakosti
|
cs |
dc.subject |
bezpečnost potravin
|
cs |
dc.subject |
produkt
|
cs |
dc.subject |
BRC
|
cs |
dc.subject |
IFS
|
cs |
dc.subject |
benchmark
|
en |
dc.subject |
BRC
|
en |
dc.subject |
IFS
|
en |
dc.subject |
ISO standards
|
en |
dc.subject |
food-processing company
|
en |
dc.subject |
organization
|
en |
dc.subject |
quality management
|
en |
dc.subject |
food safety
|
en |
dc.subject |
product
|
en |
dc.title |
Systémy řízení jakosti a bezpečnosti potravin |
cs |
dc.title.alternative |
Quality and food safety management |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hrabě, Jan |
|
dc.date.accepted |
2008-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The purpose of this was to accomplish a study of quality management systems. Evolution of quality from historical aspect is described in the theoretical part. Further in the document standards BRC, IFS, but especially ISO 9001, 22000, HACCP system and ISO 19011 are described. This document embraces detailed analysis of ISO 9001 and 22000 standards and the supplemental standard 15161 and their requirements on quality manage-ment systems, the HACCP system and system of food safety and audit. It elaborates on required documentation, its extent, content and preservation methods. It also shows, how to incorporate these standards into food chain and respective organizations and possibilities of integration with other quality management systems. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7683
|
|
dc.date.assigned |
2007-12-05 |
|
utb.result.grade |
B |
|