Vliv zinku a mědi na chemické složení zeleniny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv zinku a mědi na chemické složení zeleniny

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Čepelová, Jana
dc.date.accessioned 2010-07-17T04:12:56Z
dc.date.available 2010-07-17T04:12:56Z
dc.date.issued 2008-07-15
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7567
dc.description.abstract Cílem diplomové práce bylo sledování vlivu půdního zinku a mědi na vybrané ukazatele jakosti plodů rajčat. Byla zvolena odrůda rajčat Domino F1, jejíž rostliny byly vypěstovány v plastových vegetačních nádobách. Plody byly sklizeny v konzumní zralosti a byl v nich stanoven obsah sušiny, organických kyselin, fosforu a dusíku. Součástí diplomové práce je rozsáhlý literární přehled týkající se chemického složení zeleniny, především rajčat, a nutričního významu zeleniny a rajčat v lidské stravě. Dále je pojednáno o mikroelementech v rostlinách zejména o mědi a zinku. cs
dc.format 102 s., 5 s. příloh cs
dc.format.extent 1327761 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject zelenina cs
dc.subject plodová zelenina cs
dc.subject rajčata cs
dc.subject mikroelementy cs
dc.subject zinek cs
dc.subject měď cs
dc.subject sušina cs
dc.subject organické kyseliny cs
dc.subject fosfor cs
dc.subject dusík cs
dc.subject vegetables en
dc.subject fruits vegetable en
dc.subject tomatoes en
dc.subject microelements en
dc.subject zinc en
dc.subject copper en
dc.subject dry matter en
dc.subject organic acids en
dc.subject phosphorus en
dc.subject nitrogen en
dc.title Vliv zinku a mědi na chemické složení zeleniny cs
dc.title.alternative Influence of zinc and copper on chemical compounds of vegetables en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kramářová, Daniela
dc.date.accepted 2008-09-01
dc.description.abstract-translated This diploma thesis deals with a research of the influence of zinc and copper onto the chosen indicators of quality of tomato berries. For this purpose, the Domino F1 variety was chosen. The plants were grown in plastic vegetation vessels. The berries were harvested when consumer ripe and the content of dry matter, organic acids, phosphorus and nitrogen was identified. Part of this thesis is represented by an extensive list focusing on the chemical content of vegetables, especially tomatoes, and their nutrition importance within human food. Besides, the thesis deals with the microelements of plants with emphasis placed upon zinc and copper. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8039
dc.date.assigned 2007-11-06
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
čepelová_2008_dp.pdf 1.266Mb PDF View/Open
čepelová_2008_vp.doc 31.5Kb Microsoft Word View/Open
čepelová_2008_op.doc 38.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account