dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Čepelová, Jana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T04:12:56Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T04:12:56Z |
|
dc.date.issued |
2008-07-15 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7567
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo sledování vlivu půdního zinku a mědi na vybrané ukazatele jakosti plodů rajčat. Byla zvolena odrůda rajčat Domino F1, jejíž rostliny byly vypěstovány v plastových vegetačních nádobách. Plody byly sklizeny v konzumní zralosti a byl v nich stanoven obsah sušiny, organických kyselin, fosforu a dusíku. Součástí diplomové práce je rozsáhlý literární přehled týkající se chemického složení zeleniny, především rajčat, a nutričního významu zeleniny a rajčat v lidské stravě. Dále je pojednáno o mikroelementech v rostlinách zejména o mědi a zinku. |
cs |
dc.format |
102 s., 5 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1327761 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
zelenina
|
cs |
dc.subject |
plodová zelenina
|
cs |
dc.subject |
rajčata
|
cs |
dc.subject |
mikroelementy
|
cs |
dc.subject |
zinek
|
cs |
dc.subject |
měď
|
cs |
dc.subject |
sušina
|
cs |
dc.subject |
organické kyseliny
|
cs |
dc.subject |
fosfor
|
cs |
dc.subject |
dusík
|
cs |
dc.subject |
vegetables
|
en |
dc.subject |
fruits vegetable
|
en |
dc.subject |
tomatoes
|
en |
dc.subject |
microelements
|
en |
dc.subject |
zinc
|
en |
dc.subject |
copper
|
en |
dc.subject |
dry matter
|
en |
dc.subject |
organic acids
|
en |
dc.subject |
phosphorus
|
en |
dc.subject |
nitrogen
|
en |
dc.title |
Vliv zinku a mědi na chemické složení zeleniny |
cs |
dc.title.alternative |
Influence of zinc and copper on chemical compounds of vegetables |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kramářová, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2008-09-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
This diploma thesis deals with a research of the influence of zinc and copper onto the chosen indicators of quality of tomato berries. For this purpose, the Domino F1 variety was chosen. The plants were grown in plastic vegetation vessels. The berries were harvested when consumer ripe and the content of dry matter, organic acids, phosphorus and nitrogen was identified. Part of this thesis is represented by an extensive list focusing on the chemical content of vegetables, especially tomatoes, and their nutrition importance within human food. Besides, the thesis deals with the microelements of plants with emphasis placed upon zinc and copper. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8039
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-06 |
|
utb.result.grade |
B |
|