dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Pleva, Pavel
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T02:39:31Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T02:39:31Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7360
|
|
dc.description.abstract |
Ve své práci jsem se zaměřil na sledování mikrobiální jakosti vybraných tavených sýrů. Vzorky tavených sýrů byly hermeticky uzavřeny a dlouhodobě skladovány při různých tep-lotách. Ve vzorcích tavených sýrů byly sledovány zejména celkové počty mikroorganismů, sporulující mikroorganismy, potenciálně patogenní mikroorganismy a mikroorganismy, které mohou měnit technologické vlastnosti tavených sýrů. Stanovení byla provedena kul-tivačními metodami, specifickými pro dané druhy mikroorganismů. Dále byly použity identifikační testy a metody pro vybrané druhy mikroorganismů se specifickými vlastnost-mi. |
cs |
dc.format |
40 s., 7 s. příloh |
cs |
dc.format.extent |
1420814 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Tavené sýry
|
cs |
dc.subject |
mikroorganizmy
|
cs |
dc.subject |
identifikace
|
cs |
dc.subject |
Processed cheese
|
en |
dc.subject |
microorganism
|
en |
dc.subject |
identification
|
en |
dc.title |
Mikrobiologická jakost hermeticky uzavřených dlouhodobě skladovaných tavených sýrů |
cs |
dc.title.alternative |
Microbial quality of long time stored processed cheeses |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Prodělalová, Jana |
|
dc.date.accepted |
2008-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of my work is focused on a mikrobiology quality of model samples of processed cheese. The samples of processed cheese were long-time stored at different temperatures. All samples were hermetical. The microbiology analysis comprised determination of total numer of microorganisms, spore-forming microorganisms, pathogenic microorganisms changing technological properties of processed cheese. The determinations were realised by cultivation methods, identification tests and by methods which are specific for characte-ristic microorganisms |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7723
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-19 |
|
utb.result.grade |
A |
|