Nutriční a biochemická charakteristika tuků a olejů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Nutriční a biochemická charakteristika tuků a olejů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Krejčí, Jiří
dc.contributor.author Zehnalová, Kateřina
dc.date.accessioned 2010-07-17T02:22:10Z
dc.date.available 2010-07-17T02:22:10Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7311
dc.description.abstract Cílem této bakalářské práce je seznámení s nutriční a biochemickou úlohou tuků a olejů ve výživě člověka. V jednotlivých kapitolách je kladen důraz na chemickou strukturu tuků, olejů a minoritních látek v tucích. Je rozebíráno trávení tuků, transport lipidů v krvi a metabolismus lipidů na buněčné úrovni. Pozornost je věnována také výživové hodnotě tuků a jejich spoluúčasti na chorobách kardiovaskulárního systému a zhoubných chorobách. cs
dc.format 52 cs
dc.format.extent 1325053 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject tuk cs
dc.subject olej cs
dc.subject triacylglycerol cs
dc.subject mastná kyselina cs
dc.subject fat en
dc.subject oil en
dc.subject triacylglycerol en
dc.subject fatty acid en
dc.title Nutriční a biochemická charakteristika tuků a olejů cs
dc.title.alternative Nutritional and biochemical characteristics of fats and oils en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Okénková, Eva
dc.date.accepted 2008-06-19
dc.description.abstract-translated The aim of the dissertation is to present with nutritional and biochemical work of fats and oils in human nutrition. In several power chaptes is put the accent on chemical structure of fats, oils and minority substances of fats. Were analysed digest of fats, train of lipides in blood and the lipometabolism in cellular level. An attention paided to nutritive quality of fats and their complicity in heart disease and decline. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7830
dc.date.assigned 2007-11-20
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
zehnalová_2008_bp.pdfBlocked 1.263Mb PDF View/Open
zehnalová_2008_vp.doc 37Kb Microsoft Word View/Open
zehnalová_2008_op.pdf 28.34Kb PDF View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account