dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Friebrová, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T02:11:17Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T02:11:17Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7284
|
|
dc.description.abstract |
Úkolem diplomové práce byl matematický popis kinetiky hydrolýzy kolagenních materiálů, naměření příslušných časových závislostí a vyhodnocení rychlostních konstant hydrolýzy za katalýzy proteolytických enzymů. Z naměřených kinetických parametrů odhadnout optimální reakční dobu hydrolýzy za předpokladu minima hlavních provozních nákladů pro různé ekonomicko-technické vstupy. |
cs |
dc.format |
63 s., 35 obr., 1 příloha |
cs |
dc.format.extent |
931250 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Kinetika
|
cs |
dc.subject |
difůze
|
cs |
dc.subject |
rychlostní konstanta
|
cs |
dc.subject |
koncetrační pole
|
cs |
dc.subject |
optimum nákladů
|
cs |
dc.subject |
Reaction kinetics
|
en |
dc.subject |
speed constant
|
en |
dc.subject |
concentration field
|
en |
dc.subject |
cost main processing costs
|
en |
dc.subject |
optimum
|
en |
dc.title |
Stanovení kinetiky hydrolýzy vytvrzených proteinových kolagenových materiálů |
cs |
dc.title.alternative |
Hydrolytics kinetics of collagen protein materilas |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mokrejš, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2008-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The goal of theses is concerning to find appropriate mathematical model describing the non-stacionary concentration field and treatment experimental kinetics data for determination kinetics parameters.Measuret kinetics parameters were used for simulation the main processing operation costs versus reaction time.Minimum named dependences is in the relation optimum main processing operation costs. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8046
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
A |
|