Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech.
Show full item record
No preview available
|
Title:
|
Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech. |
| Author: |
Pšenčíková, Eliška
|
| Advisor: |
Družbíková, Helena
|
|
Abstract:
|
Cílem práce bylo optimalizovat doporučené dávky potravin pro vybrané skupiny civilního obyvatelstva v krizových stavech. Výchozí jídelní lístky byly plánovány pro různé skupiny obyvatelstva na 10 dní. Předpokládaly se 2 formy fyzické zátěže (muži, ženy pracující a nepracující) a dva možné stavy (přítomnost chladírenské techniky a absence chladírenské techniky). Navrhované úpravy spočívaly ve výměně některých hlavních pokrmů, odstranění či snížení gramáže například masových pomazánek a paštik, dále pak zvýšení gramáže pečiva a při-dání ovoce, zeleniny a sladkostí. U plnění většiny nutričních faktorů se podařilo již zmíně-nými modifikacemi dosáhnout stanoveného rozmezí +- 10 %, čímž byly také zoptimalizo-vány dávky potravin potřebné pro naplnění daných jídelních lístků. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/7188
|
|
Date:
|
2008-05-19 |
|
Availability:
|
Bez omezení |
|
Department:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
|
Discipline:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
|
Grade for thesis and defense:
|
C
8067
|
Citace závěřečné práce
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show full item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account