Ovoce jako surovina pro výrobu lihovin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Ovoce jako surovina pro výrobu lihovin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Jurečka, Michal
dc.date.accessioned 2010-07-17T01:30:12Z
dc.date.available 2010-07-17T01:30:12Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/7184
dc.description.abstract Tato bakalářská práce má za úkol seznámit se základními ovocnými surovinami v návaznosti na etanolové kvašení a s tím související výrobu alkoholických nápojů. Práce je systematicky členěna na výrobu destilátů včetně zakládání kvasů, použitých nádob, popisuje výrobní proces. Další část je věnována výrobě lihovin studenou cestou, od surovin po základní technologické operace. V poslední části je řešena legislativa výroby lihovin, která je pro přehlednost členěna na jednotlivé zákony a vyhlášky. cs
dc.format 75 s. cs
dc.format.extent 3346918 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ovoce cs
dc.subject etanolové kvašení cs
dc.subject kvasné nádoby cs
dc.subject příprava kvasu cs
dc.subject destiláty cs
dc.subject lihoviny cs
dc.subject výrobní proces cs
dc.subject legislativa cs
dc.subject fruit en
dc.subject ethanol fermentation en
dc.subject fermentation equipment en
dc.subject yeast preparation en
dc.subject spirits en
dc.subject distillates en
dc.subject liquors en
dc.subject production procedure en
dc.subject legislation en
dc.title Ovoce jako surovina pro výrobu lihovin cs
dc.title.alternative Fruits as ingredients in distillery production en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2008-06-13
dc.description.abstract-translated This bachelor's essay aims to introduce fundamental fruit raw materials related to ethanol fermentation in connection with alcoholic beverage industry. The essay is systematically divided into spirits production part including yeast making, furthermore it describes the production procedure itself and also focuses on the equipment used in this process. Another part tries to explain the production of alcoholic beverages "through cold path" describing the process from raw materials to basic technological operations. Finally, the question of legislation in alcoholic beverage industry is mentioned while divided according to relating laws, regulations and public notices. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7993
dc.date.assigned 2007-11-15
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
jurečka_2008_bp.pdf 3.191Mb PDF View/Open
jurečka_2008_vp.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open
jurečka_2008_op.doc 38Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account