dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Jurečka, Michal
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T01:30:12Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T01:30:12Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7184
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce má za úkol seznámit se základními ovocnými surovinami v návaznosti na etanolové kvašení a s tím související výrobu alkoholických nápojů. Práce je systematicky členěna na výrobu destilátů včetně zakládání kvasů, použitých nádob, popisuje výrobní proces. Další část je věnována výrobě lihovin studenou cestou, od surovin po základní technologické operace. V poslední části je řešena legislativa výroby lihovin, která je pro přehlednost členěna na jednotlivé zákony a vyhlášky. |
cs |
dc.format |
75 s. |
cs |
dc.format.extent |
3346918 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ovoce
|
cs |
dc.subject |
etanolové kvašení
|
cs |
dc.subject |
kvasné nádoby
|
cs |
dc.subject |
příprava kvasu
|
cs |
dc.subject |
destiláty
|
cs |
dc.subject |
lihoviny
|
cs |
dc.subject |
výrobní proces
|
cs |
dc.subject |
legislativa
|
cs |
dc.subject |
fruit
|
en |
dc.subject |
ethanol fermentation
|
en |
dc.subject |
fermentation equipment
|
en |
dc.subject |
yeast preparation
|
en |
dc.subject |
spirits
|
en |
dc.subject |
distillates
|
en |
dc.subject |
liquors
|
en |
dc.subject |
production procedure
|
en |
dc.subject |
legislation
|
en |
dc.title |
Ovoce jako surovina pro výrobu lihovin |
cs |
dc.title.alternative |
Fruits as ingredients in distillery production |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2008-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor's essay aims to introduce fundamental fruit raw materials related to ethanol fermentation in connection with alcoholic beverage industry. The essay is systematically divided into spirits production part including yeast making, furthermore it describes the production procedure itself and also focuses on the equipment used in this process. Another part tries to explain the production of alcoholic beverages "through cold path" describing the process from raw materials to basic technological operations. Finally, the question of legislation in alcoholic beverage industry is mentioned while divided according to relating laws, regulations and public notices. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7993
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-15 |
|
utb.result.grade |
A |
|