dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Nohálová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-17T01:02:12Z |
|
dc.date.available |
2010-07-17T01:02:12Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-19 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/7139
|
|
dc.description.abstract |
Pro lidské zdraví jsou velmi důležité vitaminy. Jedním z nich je i riboflavin. Tato diplomová práce je zaměřena na stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích. Teoretická část pojednává o vitaminu B2 a o jeho vlastnostech. V praktické části byl vitamin B2 stanovován v syrovém kravském, kozím a ovčím mléce, v pasterovaném a znovu pasterovaném mléce, v mléce obnoveném a v syrovátce. Dále byl stanovován v sýrech a to v tvrdém sýru Eidam, tvarohu, Hermelínu, Nivě, Jadelu a v taveném sýru. Pro stanovení byla použita chromatografická metoda HPLC s UV detekcí. |
cs |
dc.format |
104 s., 7 s. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
2772459 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
riboflavin
|
cs |
dc.subject |
vitamin B2
|
cs |
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
sýr
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
riboflavin
|
en |
dc.subject |
vitamin B2
|
en |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.subject |
cheese
|
en |
dc.title |
Stanovení vitaminu B2 v mléce a mléčných výrobcích |
cs |
dc.title.alternative |
The determination of riboflavin in milk and milk products |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2008-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The vitamins are very important for human healt. One of them it is riboflavin. This thesis is focused on determination of riboflavin in milk and milk products. The teoretical part is about vitamin B2 and about it's properties. In the practical part riboflavin was measured in a raw milk, raw cheep milk, raw goat milk, pasteurizated milk and in heat treatment milk. In renovated milk and in renovated whey. Then the riboflavin was determined in hard cheese Eidam, curd, Hermelín, Niva, Jadel and in processed cheese. High Performance Liquid Chromatography (HPLC) method with UV-detector was used. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8059
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
B |
|