dc.contributor.advisor |
Kašpárková, Věra
|
|
dc.contributor.author |
Pecháčková, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-13T13:49:44Z |
|
dc.date.available |
2010-07-13T13:49:44Z |
|
dc.date.issued |
2006-05-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/701
|
|
dc.description.abstract |
Lecitin patří do skupiny látek rozpustných v tucích, které se nazývají fosfolipidy. Lecitin představuje významnou složku buněčných membrán, podporuje mozkové funkce, je významný pro přenos nervových impulsů a hraje významnou roli při trávení tuků. Díky těmto vlstnostem je lecitin často využíván ve farmaceutickém a potravinářském průmyslu. Tato práce bude zaměřena na popis a charakterizaci vlastností lecitinu a jako dobrá recenze použití lecitinu v dietních doplňcích a farmaceutických formulacích. |
cs |
dc.format |
34 s. |
cs |
dc.format.extent |
1132044 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Klíčová slova: lecitin
|
cs |
dc.subject |
potravinové doplňky
|
cs |
dc.subject |
Keywords: lecitine
|
en |
dc.subject |
dietary supplements
|
en |
dc.title |
Lecitin a jeho využití v potravinových doplňcích |
cs |
dc.title.alternative |
Lecitine and its use as a dietary supplement |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Šimek, Lubomír |
|
dc.date.accepted |
2006-06-20 |
|
dc.description.abstract-translated |
Lecitine belongs to a category of fat-soluble substances called phospholipids. Lecitin is a major constituent of cell membranes, improves brain function, is responsible for nerve impulses transmitting and plays important role in a digestion of fats. All these atributes predetermine lecitin to be widelly used in the pharmaceutical and food industries. The literature study will be focused on the descripion and characterisation of lecitine properties as well as on the review of the lecitine use in the dietary supplements and pharmaceutical formulations. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství a chemie |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/143
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
2264
|
|
dc.date.assigned |
2005-10-10 |
|
utb.result.grade |
B |
|